Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Davis ukončil Nunesa a obhájil titul organizácie WBA

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Davis si víťazstvom upravil svoju bilanciu na úctyhodných 22 výhier bez jedinej prehry.

Baltimore 28. júla (TASR) - Americký boxer Gervonta Davis v noci na nedeľu obhájil titul organizácie WBA v superpérovej váhovej kategórii. Na galavečeri v jeho rodnom meste Baltimore ukončil 24-ročný úradujúci šampión v 2. kole zápasu panamského vyzývateľa Ricarda Nunesa.

Davis si víťazstvom upravil svoju bilanciu na úctyhodných 22 výhier bez jedinej prehry. Dvadsaťjedenkrát sa z výhry tešil pred vypršaním časového limitu. "Bolo úžasné bojovať pred mojimi priateľmi a rodinou. Toto nie je len moja výhra, ale aj výhra Baltimoreu," povedal Davis po zápase.

Hlavný arbiter Harvey Dock predčasne zastavil duel v 2. kole, keď Davis zasypal Nunesa spŕškou presných úderov. Po zápase sa Dock zastal svojho rozhodnutia, ktoré bolo ovplyvnené nedávnym úmrtím dvoch mladých boxerov v ringu a to Maxima Dadaševa a Huga Santillana. "Videl som, ako Nuneza trafili naozaj tvrdé údery a rozhodol som sa zastaviť duel. Myslím si, že v tom čase už bol naozaj bezbranný a nemal šancu," uviedol Dock.

Davis by v ďalšom zápase mohol nastúpiť proti krajanovi Tevinovi Farmerovi, ktorý v sobotu zdolal Guillaumeho Frenoisa. Informáciu priniesla agentúra AP.