Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bakelants si zbalil na Tour kondómy: Nikdy neviete, kde sú hostesky

Belgický cyklista Jan Bakelants, archívne foto. Foto: TASR/AP

Podľa jeho slov nie je ťažké prežiť trojtýždňové najväčšie cyklistické preteky na svete bez sexu, keďže pódiové slečny sú vždy k dispozícii.

Düsseldorf 29. júna (TASR) - Belgický cyklista Jan Bakelants sa ospravedlnil za sexistické vyhlásenia voči hosteskám, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou ceremoniálov po pretekoch.

Jazdec stajne AG2R La Mondiale v rozhovore pre denník Het Laatste Nieuws uviedol, že na blížiace sa preteky Tour de France si do batožiny pribalil aj dostatočné množstvo kondómov, pretože "nikdy neviete, kde sa zdržiavajú pódiové hostesky." Podľa jeho slov nie je ťažké prežiť trojtýždňové najväčšie cyklistické preteky na svete bez sexu, keďže "pódiové slečny sú vždy k dispozícii."

Riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme žiadal po týchto slovách od Bakelantsa ospravedlnenie. Pretekárovi dlho netrvalo, kým si uvedomil svoj prešľap. "Moje úprimné ospravedlnenie patrí všetkým, ktorých som sa mojimi slovami dotkol. Chcel som byť vtipný, ale neuvedomil som si, že moje slová mohli niekomu ublížiť."