Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Cyklista Lance Armstrong žiada USADA o stiahnutie´pochybných obvinení´

Lance Armstrong Foto: TASR/AP

USADA obvinila sedemnásobného víťaza Tour de France po dlhom vyšetrovaní z užitia krvného dopingu a dlhoročnej manipulácie s krvnými preparátmi.

Austin 23. júna (TASR) – Americký cyklista Lance Armstrong sa chce raz a navždy zbaviť kauzy, týkajúcej sa jeho údajnej dopingovej minulosti.

S týmto cieľom si najal renomovaného právnika Roberta Luskina a v 18-stranovom liste, zaslanom Antidopingovej agentúre USA (USADA), žiada stiahnutie "pochybných obvinení" namierených voči jeho osobe.

USADA obvinila sedemnásobného víťaza Tour de France po dlhom vyšetrovaní z užitia krvného dopingu a dlhoročnej manipulácie s krvnými preparátmi. Navyše mu kladie za vinu obchodovanie so zakázanými prostriedkami a navádzanie na dopovanie. "USADA nepredložila žiadne dôkazy pre svoje pochybné obvinenia. Buď tak urobí, alebo budeme žiadať stiahnutie pre ich nedostatok," citoval z listu internetový portál focus.de.

Luskin bezprostredne po zverejnení obvinenia vyzval agentúru, aby konkrétne menovala svedkov, ktorí vo svojich výpovediach usvedčili Armstronga. USADA to odmietla vzhľadom na možnosť ich ovplyvňovania.