Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Citizens v Brightone nezaváhali, Guardiola: Nikto nie je v bezpečí

Kevin De Bruyne z Manchestru City oslavuje so svojimi spoluhráčmi po tom, čo strelil úvodný gól svojho tímu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Brightonom a Manchestrom City na štadióne Falmer v Brightone v Anglicku vo štvrtok 25. apríla 2024. Foto: TASR/AP

City rozhodli o triumfe na ihrisku Brightonu tromi gólmi už v prvom polčase. Dva z nich si pripísal Phil Foden, skóre otvoril hlavou Kevin De Bruyne.

Londýn 26. apríla (TASR) - Futbalisti Manchestru City urobili ďalší krok k zisku štvrtého titulu v Premier League za sebou. V dohrávke 29. kola vyhrali vo štvrtok na ihrisku Brightonu hladko 4:0 a ak naplno zabodujú v zostávajúcich piatich kolách, majstrovskú korunu im nikto nezoberie. V tabuľke sa posunuli na druhé miesto o dva body pred FC Liverpool. Na vedúci Arsenal síce strácajú bod, ale v porovnaní s konkurentmi majú zápas k dobru.

"Varoval som pred zápasom hráčov, že stať sa môže všeličo. Nikto nečakal, že Liverpool prehrá s Crystalom Palace i s Evertonom a to isté sa môže stať nám alebo Arsenalu. Nikto nie je v bezpečí. Som rád, že sme to aj teraz zvládli, je to pre nás naozaj dobrý výsledok. Rozdiely v tabuľke sú veľmi tesné a v každom zápase potrebujeme vyhrať," zdôraznil tréner Pep Guardiola, ktorého tím vyhral štvrtý ligový duel v rade. Do konca sezóny čakajú jeho zverencov ešte zápasy na pôde Nottinghamu Forest, Fulhamu i Tottenhamu a domáce súboje s Wolverhamptonom a West Hamom. Zisk štvrtého titulu za sebou by bol v anglickej lige bezprecedentný, ešte žiadny tím to v jej histórii nedokázal. Okrem City uspeli trikrát za sebou Huddersfield Town, Arsenal, Liverpool a Manchester United.

City rozhodli o triumfe na ihrisku Brightonu tromi gólmi už v prvom polčase. Dva z nich si pripísal Phil Foden, skóre otvoril hlavou Kevin De Bruyne. "Citizens" mali napriek absencii zraneného Erlinga Haalanda zápas úplne pod kontrolou, po hodine hry zvýraznil víťazstvo Julian Alvarez, ktorý predtým skóroval iba raz v uplynulých 16 vystúpeniach. Hostia natiahli šnúru bez prehry v Premier League na 18 zápasov. Naopak, Brighton čaká na ligovú výhru už päť zápasov, figuruje naďalej na 11. priečke. Kouč domácich uznal kvality City a odmietol kritiku rozhodcov, hoci nariadenie priameho kopu pred druhým gólom v podaní Fodena bolo diskutabilné, rovnako ako zákrok Kylea Walkera na brankára pred zásahom Alvareza. "Neprehrali sme kvôli rozhodcom a ich verdiktom. Hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete a urobili sme príliš veľa chýb. Som frustrovaný, pretože momentálne nemôžeme konkurovať veľkým tímom a to si musíme úprimne priznať," povedal po zápase Roberto De Zerbi, tréner Brightonu.

Premier League je poslednou z top 5 ligových súťaži v Európe, kde je boj o prvenstvo stále otvorený. Inter Miláno už má vo vrecku titul v Taliansku a Bayer Leverkusen v Nemecku, Real Madrid a Paríž St. Germain vedú tabuľku v Španielsku resp. vo Francúzsku s výrazným 11-bodovým náskokom.