Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Čínski maratónci začali chovať kurčatá, obávajú sa dopingu

Čínski maratónci začali v rámci prípravy na letné olympijské hry v Londýne chovať vlastné kurčatá, aby sa vyhli riziku požitia zakázaných látok, ktoré sa bežne vyskytujú v čínskom mäse.

Šanghaj 24. februára (TASR) - Čínski maratónci začali v rámci prípravy na letné olympijské hry v Londýne chovať vlastné kurčatá, aby sa vyhli riziku požitia zakázaných látok, ktoré sa bežne vyskytujú v čínskom mäse.

Atléti sa pripravujú v provincii Jünnan na juhozápade krajiny, kde produkujú aj jačie mäso od miestnych pastierov, vďaka čomu sa vyhýbajú návštevám reštaurácií.

Čína má dlhodobo problémy s kontamináciou mäsových výrobkov. Farmári často kŕmia zvieratá napríklad clenbuterolom, aby mali chudšie mäso, ktoré potom drahšie predajú. Medzinárodná antidopingová agentúra (WADA) pritom zaradila túto látku na zoznam zakázaných, pretože športovcom pomáha zvyšovať výkon.

"Keďže nemáme jedáleň, v ktorej by sme mali istotu bezpečného jedla, musíme si variť sami. Jesť v reštauráciách je príliš riskantné," uviedli predstavitelia tímu.

Informovala agentúra Reuters.