Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cez mobil v zápasoch EURA 2012 tipujú najmä výhry favoritov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Až 80 eur boli v priemere ochotní vsadiť na zápasy EURA klienti Tipsportu.

Bratislava 11. júna (TASR) - Tipujúci, ktorí na stávkovanie používajú mobilný telefón, veria na začiatku futbalového EURA 2012 favoritom. Potvrdzujú to výstupy, ktoré majú k dispozícii stávkové kancelárie.

Začiatok futbalového EURA prebudil k aktivite tipujúcich, ktorí využívajú tzv. mobile betting, podávanie tiketu prostredníctvom aplikácie v mobilnom telefóne. Ako pre TASR povedal Petr Šrain, hovorca spoločnosti Fortuna, tak ako v prípade tipovania na pobočkách či prostredníctvom internetu, aj v prípade mobilného tipovania vzrástol počet tiketov so začiatkom EURA o niekoľko desiatok percent. Ako ďalej Šrain uviedol, na tiketoch vložených cez telefón sa počas víkendu objavovali najmä tipy na víťazstvá veľkých favoritov prvých zápasov - Ruska, Holandska či Nemecka. Priemerný vklad na tikete bol 10 eur.

Až 80 eur boli v priemere ochotní vsadiť na zápasy EURA klienti Tipsportu. "V mobilnej aplikácii dnes tipuje v priemere 15 % našich internetových klientov," uviedol pre TASR Miroslav Baranec, marketingový riaditeľ spoločnosti. Aj tu tipujúci dôverovali favoritom prvých zápasov, na tiketoch sa objavovala najmä výhra, resp. dvojtip na víťazstvo a remízu favorita.

Veľká dôvera favoritom panovala aj medzi tipujúcimi v Niké. "Najviac verili vo víťazstvo Holandska, ktoré na svojom tikete malo až 90 % tipujúcich," uviedol Martin Panák, vedúci oddelenia printových a elektronických médií. Výhru Dánska podľa jeho slov uhádlo len 1 % tipujúcich. Najmenej sa medzi klientmi Niké tipoval úvodný duel Poľsko-Grécko.

Aj klienti tipovacej kancelárie DOXXbet tipovali cez mobilný telefón najmä úspechy favoritov. Podľa Jána Mlynku, vedúceho kurzového oddelenia, sa na tipoch na celkového víťaza EURA objavili najmä mená najväčších favoritov - Holandska, Nemecka a Španielska. Našli sa však aj tikety, ktoré predpovedajú celkové víťazstvo usporiadateľských krajín - Poľska a Ukrajiny. "Najviac tiketov cez mobilný telefón prijímame pred začiatkami zápasov, čoraz častejšie sa týmto spôsobom tipujú strelci gólov či počet rohov, " dodal pre TASR Mlynka.

Podľa zástupcov stávkových kancelárií sa dá vo všeobecnosti povedať, že "tipérske správanie sa" tých, ktorí využívajú tipovanie cez mobil, sa výrazne neodlišuje od tých, ktorí tipujú na pobočkách, prípadne prostredníctvom počítača.