Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Čada sa upísal Slovanu na ďalších päť rokov

Na snímke sprava tréner Slovana Radoslav Čada, Ján Lipiansky a Miroslav Šatan Foto: TASR/Pavel Neubauer

Generálny manažér HC Slovan Bratislava, Maroš Krajči prirovnal českého trénera k Alexovi Fergusonovi.

Bratislava 7. februára (TASR) - Slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige Slovan Bratislava vo štvrtok predĺžil zmluvu s trénerom Rostislavom Čadom o ďalších päť rokov.

Skúsený päťdesiatosemročný kormidelník prišiel do tímu "belasých" vlani v máji pred ich premiérovou sezónou v KHL. Slovan pod jeho vedením predvádzal v prestížnej lige kvalitné výkony a aj keď nemá ešte stopercentne istú účasť v play off, je veľmi blízko k naplneniu svojho predsezónneho cieľa.

"Sme na prahu veľkého úspechu, samozrejme ešte treba spraviť jeden krôčik. Od prvých prípravných zápasov sa pre nás situácia okolo trénera vyjasňovala a smerovala k podpisu novej zmluvy. Veríme, že touto pre Slovan historickou zmluvou s trénerom Čadom na päťročné obdobie vytvoríme v klube niečo na spôsob pána Alexa Fergusona. To, kde dnes sme, je určite zásluhou troch-štyroch elementov a hlavným z nich je práve tréner Čada," povedal generálny manažér Maroš Krajči. "Takúto dlhodobú zmluvu sme nepodpísali zo žiadnym trénerom a u jedného hráča sme iba rozmýšľali. Je to preto, aby mal tréner od nás dôveru, vedel, že to s ním myslíme dlhodobo. Nebolo to o peniazoch, je to znak dôvery, preto päťročné obdobie," dodal Krajči.

O Čadove služby mali záujem aj ďalšie kluby z KHL, no ako prišla dlhodobé ponuka Slovana, bolo rozhodnuté. "Musím povedať, že som vôbec neváhal. Po prvé ma tá ponuka prekvapila, tá dôvera, a bolo by odo mňa veľmi neseriózne zaoberať sa niečím iným. Po veľmi krátkom rozmýšľaní a krátkom jednaní s vedením klubu sme sa prakticky dohodli. Ferguson je iba jeden a ak by sa mi podarilo ho napodobniť, alebo sa mu aspoň priblížiť, bol by som veľmi rád," povedal hlavný tréner.

Maroš Krajči
Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan je krok od play off


Slovanu chýbajú na stopercentnú istotu postupu do vyraďovacej fázy KHL iba dva body, pričom do konca základnej časti má pred sebou tri zápasy. "Ďakujem Slovanu za veľkú dôveru. Od stredajšieho zápasu sa ju budem snažiť nesklamať. Je to jednoduché, musíme získať dva body, najlepšie hneď v prvom zápase. Ak by to náhodou nevyšlo, musíme na tom zapracovať v druhom. Dosť nás mrzí, že nám to nevyšlo doma s prestížnym súperom z Prahy," pokračoval tréner.

Čada priznal, že doteraz už jednu dlhodobú "zmluvu" podpísal, keď vstúpil do manželského zväzku. "Musím povedať, že ten prvý záväzok som dodržal a bol by som veľmi rád, keby aj ten druhý fungoval ako ten prvý," dodal s úsmevom.

Čada viedol Slovan už v sezóne 2006/07, v priebehu ročníka ho však vystriedal Zdeno Cíger, ktorý napokon s klubom získal majstrovský titul. Čada neskôr pôsobil v HC Košice, kde získal dva slovenské tituly. Počas MS 2011 prijal ponuku Avangardu Omsk, vedenie však v decembri odvolalo jeho i celý realizačný tím. Dôvodom pritom nemali byť výsledky, ale štýl hry. Omsk vtedy figuroval na treťom mieste Východnej konferencii so ziskom 56 bodov v 33 zápasoch KHL. V minulosti viedol aj HC Plzeň, Kometu Brno či švajčiarsky klub HC Ambri-Piotta.