Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ROLAND GARROS: Halepová nastúpi vo finále proti Stephensovej

Rumunská tenistka Simona Halepová vracia loptičku Španielke Garbine Muguruzovej v semifinále dvojhry žien na grandslamovom turnaji Roland Garros 7. júna 2018 v Paríži. Foto: TASR/AP

Halepová bude mať ďalšiu šancu získať prvý grandslamový titul.

Paríž 7. júna (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová a Američanka Sloane Stephensová nastúpia v sobotu od 15.00 h proti sebe vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros v Paríži. Halepová si v semifinále ako nasadená jednotka poradila so šampiónkou z roku 2016 a turnajovou trojkou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou 6:1, 6:4. Vďaka tomuto triumfu si udrží post svetovej jednotky. Stephensová, vlaňajšia šampiónka US Open, zdolala krajanku Madison Keysovú 6:4, 6:4.

Halepová bude mať ďalšiu šancu získať prvý grandslamový titul. Vo vlaňajšom parížskom finále prehrala s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, v roku 2014 nestačila vo francúzskej metropole na Rusku Mariu Šarapovovú. Neuspela ani v januárovom finále Australian Open v Melbourne, v ktorom po trojsetovej bitke podľahla Dánke Caroline Wozniackej.

Halepová začala proti Muguruzovej Blancovej ako z partesu, dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. Rumunka ťažila z výborného pohybu po dvorci. Hrala agresívne, tlačila súperku do defenzívy, robila minimum nevynútených chýb. V šiestom geme síce stratila podanie, no v ďalšej hre Španielku opäť brejkla a prvý set sa stal jasne jej korisťou. V druhom dejstve prehrávala Halepová 2:4, potom však získala štyri gemy v rade a po výbornom výkone postúpila rovnako ako vlani do finále.

Halepová potvrdila, že antuka je jej najsilnejší povrch. "Od začiatku zápasu som hrala útočne a rýchlo. Vďaka rýchlym nohám som dokázala dobehnúť veľa loptičiek, vychádzali mi údery od základnej čiary. V druhom sete som prehrávala 2:4, no nespanikárila som. Bojovala som o každú loptičku, verila som svojej hre a dotiahla som to do úspešného konca. Vo finále dám do toho všetko a snáď to dopadne lepšie ako vlani," povedala Rumunka v pozápasovom interview s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Stephensová v súboji s Keysovou v repríze minuloročného finále potvrdila úlohu favoritky a upravila vzájomnú bilanciu so svojou dobrou kamarátkou na 3:0. Na začiatku oboch setov prelomila Keysovej podanie a potom jej stačilo držať si servis. Stephensová pôsobila na dvorci pokojným dojmom, hrala elegantne, robila minimum chýb. Keysová sa snažila tvoriť hru, no pri dlhších výmenách často kazila, čo bola voda na mlyn Stephensovej.

ženy - dvojhra - semifinále:

Sloane Stephensová (10-USA) - Madison Keysová (13-USA) 6:4, 6:4,
Simona Halepová (1-Rum.) - Garbine Muguruzová Blancová (1-Šp.) 6:1, 6:4