Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Kužmová postúpila do 2. kola, čaká ju Svitolinová

Viktória Kužmová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka si v úvodnom kole poradila s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou v troch setoch.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole si poradila s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou 4:6, 6:4, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude vo štvrtok Kozlovovej krajanka Jelina Svitolinová. S nasadenou šestkou má Slovenka bilanciu 0:1, vlani s ňou prehrala v dvoch setoch na Roland Garros v Paríži.

Duel medzi Kužmovou a Kozlovovou bol meraním síl dvoch hráčok forsírujúcich moderný útočný tenis. O osude prvého setu rozhodol piaty gem, v ktorom Kužmová stratila podanie. V druhom dejstve nevyužila zverenka Michala Mertiňáka vedenie 4:2, v koncovke však slávila úspech, keď za stavu 5:4 spravila Kozlovová dve dvojchyby. V treťom dejstve odvrátila Kužmová za stavu 1:1 dva brejkbaly a v ďalších minútach už vďaka agresívnej hre na dvorci dominovala. Zápas zakončila pri podaní Kozlovovej po sérii nepremenených mečbalov víťazným bekhendom. "Teším sa, že som v 2. kole. Bol to veľmi ťažký zápas. Som rada, že som ho zvládla. Výmeny boli vyrovnané, obe sme skvele podávali i returnovali. Bolo to o tom, ktorej z nás za podarí toho viac," uviedla Kužmová pre Slovenský rozhlas.

"Dnešný zápas bol celý o Viki. Zahrala veľa winnerov, ale aj nevynútených chýb. Začala trochu nervózne, v druhom a treťom sete však už super servovala a súperku tlačila. Napokon to zvládla v hlave aj po fyzickej stránke. Jej ďalšia súperka Svitolinová je veľmi skúsená a kvalitná hráčka, ale už sa s ňou stretla vlani na Roland Garros. Už vie čo má od nej čakať, každopádne nemá čo stratiť a môže hrať uvoľnene. Ak bude podávať aspoň tak dobre ako v uplynulých týždňoch, verím, že to bude vyrovnané," povedal pre TASR Kužmovej tréner Mertiňák.

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Kateryna Kozlovová (Ukr.) 4:6, 6:4, 6:2