Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Bénesov Hamburg po prehre s Hannoverom prepustil trénera Waltera

László Bénes, foto z archívu. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Štyridsaťosemročný Walter trénoval Hamburg vyše dva a pol roka.

Hamburg 12. februára (TASR) - Slovenský futbalový stredopoliar László Bénes bude mať v Hamburgeri SV nového trénera. Vedenie nemeckého druholigového klubu odvolalo v pondelok z funkcie doterajšieho kouča Tima Waltera.

Štyridsaťosemročný Walter trénoval Hamburg vyše dva a pol roka. Šesťnásobný nemecký majster si dáva za cieľ postúpiť do najvyššej súťaže, no po zhoršených výsledkoch klesol v tabuľke II. Bundesligy na tretiu priečku. Naposledy podľahol doma Hannoveru 3:4. Klub z prístavného mesta stráca po 21. kole na vedúci FC St. Pauli päť bodov, za druhým Holsteinom Kiel zaostáva o dva. "Po piatkovej prehre sme boli sklamaní. Situáciu sme si zanalyzovali a dospeli k rozhodnutiu, že musíme zvoliť iný smer, aby sme neohrozili naše sezónne ciele," vysvetlil pre DPA športový riaditeľ HSV Jonas Boldt.

Walter zasadol na lavičku Hamburgu v lete 2021. "Rád by som v tíme pokračoval a spoločne sa usiloval dosiahnuť náš cieľ. Chcem sa poďakovať vedeniu HSV i jeho neskutočným fanúšikom za viac ako dvaapolročnú spoluprácu," vyhlásil odchádzajúci tréner. Meno jeho nástupcu nie je zatiaľ známe, mužstvo dočasne povedie doterajší asistent Merlin Polzin.