Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Olympijský škandál nepoškvrní bedminton, tvrdí Lund

Hlavný bedmintonový rozhodca Torsten Berg (druhý zľava) udeľuje čiernu kartu dvojici kórejských hráčok Ha Jung-eun a Kim Min Jung (vpravo) počas zápasu s indonézskou reprezentantkou Greysiou Poliiovou a Meiliane Jauhariovou 31. júla 2012 na olympijskom turnaji v Londýne. Foto: TASR/AP

Osem bedmintonistiek vylúčili na olympijských hrách v Londýne z turnaja, pretože sa snažili v súboji prehrať, aby sa v nasledujúcej fáze stretli s príjemnejším súperom.

Londýn 15. augusta (TASR) - Podľa prezidenta Medzinárodnej bedmintonovej federácie nebude mať olympijský škandál ôsmich hráčok, ktoré chceli úmyselne prehrať v snahe vyhnúť sa silnejšiemu súperovi, žiadny negatívny dopad na ich šport.

Osem bedmintonistiek vylúčili na olympijských hrách v Londýne z turnaja, pretože v dueli nevyvinuli dostatočné úsilie vyhrať. Všetky štyri dvojice sa snažili v súboji prehrať, aby sa v nasledujúcej fáze stretli s príjemnejším súperom.



"Naša disciplinárna komisia sa prípadom zaoberala a vydala jasný odkaz, že niečo takéto nie je akceptovateľné. Bedmintonistky vyslali mládeži po celom svete odkaz, ktorý nereprezentuje náš šport," uviedol predseda federácie Thomas Lund.

"Ľudia si pravdepodobne zapamätajú tento malý krok vedľa, ale naďalej existuje množstvo pozitívnych príkladov, ktoré si môžeme z turnaja zobrať," dodal.