Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Bayern Mníchov a Olympique Marseille ďalšími štvrťfinalistami

Hráč Bayernu Arjen Robben sa teší z úvodného gólu zápasu do brány Bazileja v osemfinálovej odvete Ligy majstrov v Mníchove 13.marca 2012. Foto: TASR/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov a Olympique Marseille sa stali ďalšími dvomi štvrťfinalistami Ligy majstrov.

Bratislava 13. marca (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov a Olympique Marseille sa stali ďalšími dvomi štvrťfinalistami Ligy majstrov 2011/2012.

Bavori v osemfinálovej odvete vo vypredanej Alianz aréne deklasovali FC Bazilej 7:0, keď o osude stretnutia rozhodli už v prvom polčase, štyrmi gólmi sa zaskvel Mario Gomez.

Hráčom Marseille zabezpečila na San Sire v dueli proti domácemu Interu Miláno účasť medzi elitnou osmičkou aj prehra 1:2, postupový gól zariadil v druhej minúte nadstaveného času striedajúci Brandao.


Bayern vystupňoval tlak

Bayern už v 11. minúte zmazal jednogólové manko zo St. Jacobs Parku, keď po odrazenej strele Kroosa sa strelecky presadil Robben. Švajčiari nedokázali udržať loptu v strede poľa a nebyť skvelých zákrokov brankára Sommera, mohli už po úvodnej polhodine prehrávať rozdielom triedy. V 39. minúte po ojedinelej útočnej akcii Bazileja mieril Alexander Frei v záklone vysoko nad. V závere polčasu Bayern opäť vystupňoval tlak a zasadil hosťom ďalšie dva gólové údery.

Po centri aktívneho Robbena sa najskôr z voleja presadil Muller a v 44. minúte po priamom kope usmernil šikovnú prihrávku Badstubera za Sommerov chrbát Gomez. Kanonier Bayernu pridal v druhom polčase po troch centroch Riberyho ďalšie tri presne zásahy a stal sa ôsmym hráčom v histórii Ligy majstrov, ktorý strelil v jednom zápase štyri góly. Debakel Bazileja zavŕšil v 81. minúte Robben.

Video: Bayern Mníchov - FC Bazilej 7:0 (3:0)

Bayern Munich 7-0 Basel - All Goalsby fasthighlights-2012

Tréner Bayernu Jupp Heynckes po suverénnom postupe do štvrťfinále netajil veľkú spokojnosť. "Hrali sme od úvodných minút agresívne, nátlakovo a veľmi rozumne. Dôležité boli dva góly do šatne, ktoré súpera zlomili. Bazilej určite dokáže zahrať oveľa lepšie ako v Mníchove, to však neznižuje náš výborný výkon," povedal Heynckes pre akreditované médiá. Tréner Bazileja Heiko Vogel nešetril kritikou na adresu svojho tímu. "Nie som rozčarovaný z konečného výsledku, ale som veľmi sklamaný z predvedenej hry. Napriek debaklu v Mníchove pri hodnotení nášho účinkovania v tejto sezóne Ligy majstrov prevládajú pozitíva. Dosiahli sme veľa, málokto počítal s tým, že sa dostaneme do osemfinále."


Miláno s cieľom streliť rýchly gól
Hráč Marseille Alou Diarra vykopáva loptu nad hlavu pri argentínskom hráčovi Intera Miláno Walterovi Samuelovi v zápase Ligy majstrov v Miláne 13.marca 2012.
Foto: TASR/AP Photo/Luca Bruno
Inter Miláno nastúpil proti Marseille s cieľom streliť rýchly gól a v prvej desaťminútovke si vypracoval dve dobre príležitosti, Sneijder i Milito však stroskotali na brankárovi Mandandovi.

Hráči Marseille postupne vyšli z obrannej ulity, no vpredu boli neškodní, hlavička Remyho mierila iba do bočnej siete. V nadstavenom čase nevyužil možnosť Interu na gól do šatne Forlan.

V druhom polčase si Inter nevedel poradiť s pozornou defenzívou Marseille a v 72. minúte mohol inkasovať, hlavičku Diawaru však vytlačil Julio Cesar končekmi prstov na roh. V 75. minúte sa domáci dočkali vedúceho gólu zásluhou Argentínčana Milita, no k predĺženiu neprišlo.

V druhej minúte nadstaveného času totiž vyrovnal Brandao. Domácim nepomohol už ani gól Pazziniho v šiestej minúte nadstavenia.

Video: Inter Miláno - Olympique Marseille 2:1 (0:0)



Kouč OM Didier Deschamps bol po záverečnom hvizde v siedmom nebi. "Byť medzi najlepšou osmičkou v Lige majstrov je niečo fantastické. Počas zápasu sme prežívali mnohé krušné chvíle, nevedeli sme sa presadiť v útoku. Keď som išiel v závere striedať, Brandao sa dušoval, že strelí vyrovnávajúci gól. Dokonale splnil úlohu žolíka," povedal bývalý kouč Juventusu Turín. Kormidelníka Interu Claudia Ranieriho po zápase mrzelo, že jeho tím nedotiahol zápas aspoň do predĺženia.

"Dali sme do toho všetko, v závere nám však chýbal kúsok šťastia. Naše vypadnutie považujem za nespravodlivé. V oboch zápasoch sme si totiž vypracovali viac vyložených šancí ako súper, doplatili sme však na nepresnú koncovku. Ak mužstvo neuspeje, vždy je hlavným vinníkom tréner," povedal Ranieri, pod ktorým sa čoraz viac trasie stolička, Interu sa totiž nedarí ani v domácej súťaži.

osemfinálové odvety LM 2011/2012:

Bayern Mníchov - FC Bazilej 7:0 (3:0)Góly: 11. a 81. Robben, 42. Muller, 44., 50., 61. a 67. Gomez
Rozhodca: Clattenburg (Angl.), ŽK: Boateng - Streller, Cabral, 69.000 divákov (vypredané)
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Kroos - Robben (82. Tymoščuk), Muller (70. Schweinsteiger), Ribery - Gomez
Bazilej: Sommer - Steinhoefer (70. Degen), Abraham, Dragovič, Park Joo Ho - Shaqiri, Cabral, Xhaka, F. Frei (62. Stocker) - Streller, A. Frei
Prvý zápas: 0:1, do štvrťfinále postúpil Bayern

Inter Miláno - Olympique Marseille 2:1 (0:0)Góly: 76. Milito, 90.+6 Pazzini - 90.+2 Brandao
Rozhodca: Proenca (Port.), ŽK: Zanetti, Samuel, Stankovič - Diawara, Mandanda, ČK: 90.+3 Mandanda
Inter: Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Nagatomo - Zanetti, Poli (74. Cambiasso), Stankovič - Sneijder (59. Obi) - Milito, Forlan (59. Pazzini)
Marseille: Mandanda - Azpilicueta, N'Koulou, Diawara, Morel - Amalfitano, Mbia, Valbuena, Diarra, Ayew (90.+4 Bracigliano) - Remy (88. Brandao)
Prvý zápas: 0:1, do štvrťfinále postúpilo Marseille