Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bílik sa stal posilou Prievidze, v klube pokračuje Mokráň

Martin Bilík. Foto: FOTO TASR /Michal Svítok

Pre Bílika bude pôsobenie v Prievidzi už piatou zastávkou v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Prievidza 19. júna (TASR) - Súpiska basketbalového klubu BC Prievidza na nový ročník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) sa zaplnila o ďalšie dve mená. Vedenie klubu sa dohodlo na spolupráci s 30-ročným slovenským krídelníkom Martin Bílikom, predĺženie kontraktu si vyslúžil 18-ročný pivot Jakub Mokráň.

Pre Bílika bude pôsobenie v Prievidzi už piatou zastávkou v rámci najvyššej slovenskej súťaže. "Je to pre nás skvelá správa. Martin Bílik je veľký bojovník a víťazný typ, ktorý ide do každého zápasu naplno, čo som zažil aj na vlastnej koži. Štyri roky sme hrali proti sebe a ako hráča si ho veľmi vážim. Počas našej komunikácie pred podpísaním zmluvy sa navyše prejavil aj ako výborný človek a osobnosť. Do nášho systému určite veľmi rýchlo zapadne," uviedol na margo novej posily športový riaditeľ Prievidze Marko Batina. Tridsaťročný basketbalista získal v predchádzajúcej sezóne majstrovský titul s Interom Bratislava, celkovo zasiahol do 50 zápasov s priemerom 9,1 bodu a 2,9 doskoku na stretnutie.

Dvojročný kontrakt s opciou na tretí rok podpísal člen reprezentačného tímu do 18 rokov Jakub Mokráň. "S Jakubom Mokráňom sme sa rozprávali bezprostredne po konci sezóny. Má veľký talent. Neočakávame, že sa hneď zaradí medzi lídrov, ale tvrdou niekoľkoročnou prácou sa vypracuje na rozdielového hráča. Svoju šancu, či už na tréningoch alebo počas zápasov, určite dostane," dodal Batina pre oficiálnu stránku klubu. Pivot Prievidze zasiahol v predchádzajúcej sezóne len do štyroch stretnutí, väčší priestor mal v prvoligovom tíme MŠK BK Žiar nad Hronom a juniorskom družstve MBA Prievidza.