Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Balotelli čelil rasistickým pokrikom dvoch stoviek fanúšikov

Mario Balotelli Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Skupina, ktorá je súčasťou fanúšikovskej organizácie Football Supporters Europe uviedla, že niektorí z divákov "začali napodobňovať zvuky opíc".

Varšava 12. júna (TASR) - Taliansky futbalový útočník Mario Balotelli bol podľa skupiny španielskych podporovateľov terčom rasistických urážok približne dvoch stoviek fanúšikov v priebehu zápasu európskeho šampionátu medzi Španielskom a Talianskom.

Skupina, ktorá je súčasťou fanúšikovskej organizácie Football Supporters Europe uviedla, že niektorí z divákov "začali napodobňovať zvuky opíc", keď sa Balotelli, ktorý má tmavú pleť, dotkol lopty v nedeľnom zápase v Gdansku.

Hovorca skupiny Thomas Herzog vo vyhlásení uviedol, že väčšina španielskych fanúšikov "sa snažila rýchlo zasiahnuť a zastaviť divákov, ktorí hráča urážali". Hovorca dodal, že Španieli sú nahnevaní na "malú skupinu" podporovateľov ich tímu, ktorí sa voči Balotellimu takto zachovali.

Mario Balotelli pred finálovým turnajom majstrovstiev Európy povedal, že v prípade rasistických urážok odíde počas zápasu z ihriska.