Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rusi chcú na londýnske MS v atletike poslať 19 športovcov

ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

IAAF minulý týždeň povolila ďalším ruským atlétom štartovať na medzinárodných podujatiach pod neutrálnou vlajkou.

Moskva 24. júla (TASR) - Rusko má v pláne poslať na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v atletike v Londýne 19 športovcov napriek zákazu štartu na svetových podujatiach od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) za doping.

Sú medzi nimi traja bývalí majstri sveta, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na slová riaditeľky Ruskej atletickej federácie Jeleny Orlovovej. Favoritkou v skoku do výšky bude obhajkyňa Maria Lasickeneová, o druhý titul svetového šampióna sa v behu na 110 m cez prekážky pokúsi Sergej Šubenkov.

IAAF minulý týždeň povolila ďalším ruským atlétom štartovať na medzinárodných podujatiach pod neutrálnou vlajkou. Komisia IAAF posudzujúca dopingové prípady akceptovala žiadosť o umožnenie štartu napr. kladivárovi Sergejovi Litvinovovi, ktorý bol piaty na MS 2009 a 2015, či výškarovi Danilovi Lysenkovi, šampiónovi z OH mládeže 2014. IAAF posudzovala u atlétov históriu ich antidopingových testov a na základe toho rozhodla, či smú súťažiť na mítingoch ako neutrálni športovci.