Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ME v krose: Beh pre verejnosť láka, dĺžku trate upravili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na beh s názvom ME v krose – beh pre verejnosť, ktorý sa uskutoční hneď po slávnostných ceremoniáloch o 14.52 h, sa on-line prihlásilo 742 účastníkov z 8 krajín

Šamorín 8. decembra (TASR) – V Šamoríne pobežia v nedeľu nielen najlepší Európania, ale prvý raz v histórii kontinentálnych šampionátov v krose dostane príležitosť otestovať svoje schopnosti na majstrovskej trati aj verejnosť. Na beh s názvom "ME v krose – beh pre verejnosť", ktorý sa uskutoční hneď po slávnostných ceremoniáloch o 14.52 h, sa on-line prihlásilo 742 účastníkov z 8 krajín – Nemecka, Veľkej Británie, Portugalska, Poľska, Maďarska, Česka, Holandska a Slovenska.

Tí, ktorí sa nestihli prihlásiť, ešte majú šancu v piatok 8. decembra od 10.00 do 18.00 h a v sobotu 9. decembra od 10.00 do 17.00 h v running store v OC Retro na Nevädzovej ulici v bratislavskom Ružinove. V rovnakých časoch i na rovnakom mieste bude aj výdaj štartových čísiel, ktoré si však bude možné vyzdvihnúť aj v nedeľu priamo v x-bionic® sphere v Šamoríne od 11.00 do 14.00 h.

"Vzhľadom na stav povrchu, po ktorom sa pobeží nedeľný európsky šampionát vrátane behu pre verejnosť, upravili sme dĺžku vzdialeností. Dospelých čakajú štyri okruhy s dĺžkou 1,5 km a finálny 280-metrový dobeh do cieľa. Tesne po dospelých vyštartujú deti, ktoré pobežia vzhľadom na náročnejší terén jeden upravený kratší majstrovský okruh s dĺžkou 663 metrov," informoval o aktuálnom stave príprav koordinátor "ME v krose – behu pre verejnosť" Jozef Pukalovič.