Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Armstrongovi zakázali účasť na maratóne v Chicagu

Lance Armstrong Foto: TASR/AP

Americká antidopingová agentúra v auguste Armstrongovi odňala sedem titulov z Tour de France a udelila doživotný zákaz činnosti po tom, čo cyklista oznámil, že vzdáva boj proti obvineniam z dopingu.

Chicago 8. septembra (TASR) – Organizátori maratónu v Chicagu zakázali účasť na tradičnom bežeckom podujatí bývalému cyklistovi Lanceovi Armstrongovi.

"Lance chcel v Chicagu bežať v tíme Livestrong ako člen nadácie," skonštatoval Armstrongov hovorca Mark Higgins. "Jedna zo zamestnankýň nadácie Lancea Armstronga to oznámila organizátorom pretekov, no odpovedali jej, že mu neumožnia štartovať."

Americká antidopingová agentúra (USADA) v auguste Armstrongovi odňala sedem titulov z Tour de France a udelila doživotný zákaz činnosti po tom, čo bývalý cyklista oznámil, že vzdáva boj proti obvineniam z dopingu. Armstrong, ktorého nadácia Livestrong vyzbierala stovky miliónov dolárov na boj proti rakovine, odmietal obvinenia z užívania dopingu.

"Pán Armstrong si bol vedomý, že vzdaním sa svojej obhajoby akceptuje fakt, že nemôže štartovať na športových podujatiach, medzi ktoré patrí aj maratón v Chicagu," vyhlásila hovorkyňa USADA. "Toto pravidlo platí pre všetkých potrestaných športovcov, bez ohľadu na ich meno."

Hovorkyňa podujatia v Chicagu potvrdila, že Armstrong oficiálne nepodal prihlášku na maratón, ktorý sa bude konať 7. októbra. Podľa pravidiel pretekov sa však na nich nemôže zúčastniť športovec, ktorý má zakázanú činnosť.

Informovala agentúra Reuters.