Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Asherovú-Smithovú prehra s Uibovou netrápi: Bolo to tu ako na OH

Na archívnej snímke vľavo Bahamčanka Shaunae Miller-Uibová. Foto: TASR/AP

Asherová-Smithová ešte 40 m pred cieľom viedla, no potom ju Bahamčanka prešprintovala.

Birmingham 19. augusta (TASR) - Nedeľňajší míting Diamantovej ligy v Birminghame ponúkol viaceré zaujímavé zápolenia, mimoriadne kvalitná bola aj dvojstovka žien. Najrýchlejší čas zabehla Bahamčanka Shaunae Millerová-Uibová za 22,24. Druhá skončila domáca Dina Asherová-Smithová za 22,36 a tretia stále skvelá veteránka z Jamajky Shelly-Ann Fraserová-Pryceová (22,50).

Úradujúca majsterka sveta Holanďanka Dafne Schippersová obsadila až štvrtú priečku za 22,81. Držiteľka druhého najrýchlejšieho času v tejto sezóne Blessing Okagbareová z Nigérie bola až za ňou v čase 22,83. Strieborná z MS v Londýne 2017 Marie Josée Ta Louová z Pobrežia Slonoviny skončila ôsma (24,18).

Domáca Asherová-Smithová ešte 40 m pred cieľom viedla, potom ju Bahamčanka prešprintovala. "Cítim, akoby som získala striebro. Bolo to tu ako na olympijských hrách alebo majstrovstvách sveta. Je fantastické súťažiť na takej vysokej úrovni na domácej pôde," povedala po pretekoch pre BBC Asherová-Smithová.

Podujatie v Birminghame bolo posledné pred finále Diamantovej ligy. To je naplánované do dvoch dní, 29. augusta sa stretnú atléti v Zürichu, šiesteho septembra potom v Berlíne. Majstrovstvá sveta v Katare sa začnú 27. septembra.