Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Arsenal súhlasil s odchodom van Persieho do Manchestru United

Robin Van Persie Foto: TASR/AP

Okrem Manchestru United sa o služby van Persieho zaujímal aj úradujúci anglický majster Manchester City i taliansky šampión Juventus Turín.

Londýn 15. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Arsenal Londýn súhlasil s prestupom holandského reprezentanta Robina van Persieho do Manchestru United za 23 miliónov libier. Van Persie odcestuje vo štvrtok do Manchestru, kde sa pred finalizáciou transferu podrobí zdravotným testom a dohodne sa na podmienkach zmluvy.

Dohodu klubov potvrdil Arsenal na svojej oficiálnej webovej stránke. Kapitána "kanonierov" zvolili v uplynulom ročníku za najlepšieho hráča Premier League. Dvadsaťdeväťročný van Persie mal s Arsenalom platný kontrakt do leta budúceho roka, odmietol ho však predĺžiť a tak napriek odmietavému stanovisku kouča Arsene Wengera opustí hlavné mesto Anglicka.

"Je to fantastický hráč," povedal na adresu nového spoluhráča kanonier Manchestru United Wayne Rooney. "Za Arsenal podával dlhé roky skvelé výkony. Ak nás posilní, bude pre náš káder veľkým prínosom."

Okrem Manchestru United sa o služby van Persieho zaujímal aj úradujúci anglický majster Manchester City i taliansky šampión Juventus Turín. V United Holanďan doplní útočnú silu, Alex Ferguson má v kádri okrem Rooneyho aj ďalšieho anglického reprezentanta Dannyho Welbecka, Mexičana Javiera Hernandeza a Bulhara Dimitara Berbatova.

Van Persie prišiel do Arsenalu v roku 2004 z Feyenoordu a vlani nastrieľal v jeho drese 30 ligových gólov, vďaka čomu sa stal kráľom strelcov. Jeho nespokojnosť však rástla so smerovaním klubu i s faktom, že Arsenal nezískal žiadnu trofej už od roku 2005. Navyše londýnsky klub pravidelne opúšťali špičkoví hráči - Cesc Fabregas, Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Kolo Toure a Gael Clichy.