Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

VIDEO: Argentína zdolala obhajcu; Messi: S loptou hrať nechceli

Na snímke vpravo Argentínčan Lionel Messi v súboji o loptu s Alvarom Gonzalezom z Uruguaja v zápase B-skupiny na Copa America v utorok 16. júna 2015 v Čile. Foto: TASR/AP/Andre Penner

O triumfe zverencov trénera Gerarda Martina, ktorého arbiter vykázal v priebehu zápasu na tribúnu, rozhodol v 56. minúte Sergio Agüero.

La Serena/ Antofagasta 17. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny zvíťazili v ich druhom vystúpení na Copa America, keď v noci na stredu SELČ zdolali v B-skupine obhajcu Uruguaj 1:0. O triumfe zverencov trénera Gerarda Martina, ktorého arbiter vykázal v priebehu zápasu na tribúnu, rozhodol v 56. minúte Sergio Agüero.

Kanonier dvojnásobných majstrov sveta predviedol peknú "rybičku" a dostal svoj tím do čela tabuľky. V rovnakej pozícii sú aj futbalisti Paraguaja, ktorí zdolali Jamajku tiež 1:0, keď o ich triumfe rozhodol v prvom polčase Edgar Benitez po hrubej chybe jamajského brankára Duwaynea Kerra.

Argentíne stačí na priamy postup remíza v poslednom zápase s Jamajkou, Uruguaj potrebuje vyhrať nad Paraguajom. Do štvrťfinále ale postupujú aj dvaja najlepší z tretích miest.

Súboj Argentíny s Uruguajom bol plný osobných súbojov a fyzickej hry. Argentínčania sa súperovi v tvrdosti vyrovnali. Pomerne často sa diskutovalo s rozhodcom, načo doplatil aj tréner víťazov. "Bol to ťažký zápas, plný fyzických kontaktov. Ukázali sme ale, že vieme hrať aj takto, hoci to nebol náš zámer. Oni si vybrali, že budú hrať tvrdo a s loptou sa im toho veľa nechcelo," povedal argentínsky útočník Lionel Messi. Argentínčania držali loptu skoro dve tretiny zápasu, ale udreli len raz po skvelej "rybičke" Agüera. Uruguaj sa pokúsi uspieť v nasledujúcom súboji s Paraguajom. "Najbližšie hráme s Paraguajom a budeme hrať o miestenku do play off. Očakávam podobne ťažký zápas ako tento. máme veľmi ťažkú a vyrovnanú skupinu. Máme už ale tri body a stále máme šancu na ďalšie," povedal uruguajský obranca Maxi Pereira.

Paraguaj vyhral na juhoamerickom šampionáte na desiaty pokus, pred štyrmi rokmi sa do finále dostal po piatich remízach a dvoch rozstreloch z 11 m. Súčasne to bola prvá výhra trénera Ramona Diaza na lavička v piatom zápase vo funkcii. "Musíme zostať pokojní. nebolo to ľahké, ale je to dôležité víťazstvo. Sme spokojní s troma bodmi," povedal kapitán víťazov Roque Santa Cruz.



Copa America
B-skupina

Antofagasta
Paraguaj - Jamajka 1:0 (1:0)
Gól: 36. Benitez

La Serena
Argentína - Uruguaj 1:0 (0:0)
Gól: 56. Agüero

tabuľka:
1. Argentína 2 1 1 0 3:2 4
Paraguaj 2 1 1 0 3:2 4
3. Uruguaj 2 1 0 1 1:1 3
4. Jamajka 2 0 0 2 0:2 0