Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

´Anjelky´odštartovali prípravu vo štvorici, Žirková naďalej otázna

Lucia Kupčíková Foto: TASR/Milan Kapusta

Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels sa v novej sezóne predstavia okrem domácej extraligy i v Európskej lige a premiérovo v spoločnej slovensko-maďarskej súťaži.

Košice 15. augusta (TASR) - Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice v stredu odštartovali prípravu na novú sezónu 2012/2013. Nový asistent trénera Peter Jankovič a kondičná trénerka Katarína Hricková mali k dispozícii štyri hračky, kapitánku Luciu Kupčíkovú, Katarínu Pindrochovú, Srbku Miljanu Bojovičovú a maďarskú posilu Tijanu Krivačevičovú.

"Je to pre mňa niečo nové, ešte som to nezažil, či už ako aktívny hráč alebo tréner. Musíme sa s tým vyrovnať, baby sú na to zvyknuté, ja nie. Bude to pre mňa niečo nové, ale pevne verím, že to zvládneme a bude to v poriadku," uviedol Jankovič, ktorý považuje svoj angažmán v tíme Good Angels za krok vpred. "V príprave sa sústredíme na kondíciu, individuálne činnosti a neskôr, keď sa nám podarí dať dokopy šesť dievčat, tak prejdeme na nejaké herné situácie," dodal Jankovič, ktorý pripravil tréningový proces spoločne s trénerom Marošom Kováčikom.

Kováčik práve v stredu odcestoval na ME do maďarského Debrecínu, kde sa s basketbalistkami do 20 rokov bude pokúšať o prienik medzi najlepšiu osmičku. Zo sebou vzal i štyri "anjelky" - Barboru Bálintovú, Žofiu Hruščákovú, Beátu Janoščíkovú a Martinu Kiššovú. "Za desať rokov, čo robím basketbal nás ešte nebolo tak málo, ale je to situácia, ktorá súvisí s tým, že štyri naše mladé hráčky majú šampionát do 20 rokov ako posledné, čo býva iba v olympijskom cykle. Väčšinou 'dvadsiatky' začínajú šampionát ako prvé. Dnes práve odcestovali a ja veľmi som rád, že v tom výbere je našich osem hráčok Dannax Sport-u," skonštatoval pre TASR generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Prídu Sverrisdóttirová a Kulichová

Zuzana Žirková
Foto: TASR/Milan Kapusta
O dva dni neskôr by sa mala k tímu pripojiť Islanďanka Helena Sverrisdóttirová a 1. septembra okrem trénera Kováčika i spomínané kvarteto Sloveniek a česká basketbalistka Petra Kulichová, ktorá má za sebou účasť na OH v Londýne. Naďalej zostáva otázne to, či sa k družstvu pripojí i Zuzana Žirková. "Zuzka Žirková poprosila ešte o dva týždne, individuálne trénuje a definitívne rozhodnutie urobí až 1. septembra. Nemáme sa kde ponáhľať, pretože máme pripravené opcie aj v prípade toho, že bude alebo nebude hrať. Tie dva týždne nás nejako nezabijú a Zuzka aj keby prišla 1. októbra, tak by nebolo čo riešiť a našli by sme jej miesto, povedal Jendrichovský na margo možného príchodu Žirkovej a pokračoval: "Na stole máme i priamo pripravené alternatívy čo podpíšeme v prípade toho, že Zuzka príde, ale i to, keď nepríde."

Anjelky v slovensko-maďarskej súťaži


Basketbalistky Good Angels sa v novej sezóne predstavia okrem domácej extraligy i v Európskej lige a premiérovo v spoločnej slovensko-maďarskej súťaži. "Myslím si, že to bude príjemné spestrenie, nielen pre nás, pre divákov, ale aj pre ďalšie slovenské extraligové družstvá, ktoré si zmerajú sily s maďarskými klubmi. Vnímam to pozitívne, pretože budú pred nami ďalšie ťažšie zápasy," uzavrela Kupčíková.

Tím z metropoly východu odohrá prvé duely 20.-22. septembra počas medzinárodného turnaja práve v Košiciach, kde prisľúbili svoju účasť poľská Wisla Krakov a český klub USK Praha.