Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Americkí golfisti zdolali súperov z Európy 5:3

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Víťazstvom tak odštartovali 39. ročník golfového turnaja Ryder Cup v Medinah.

Medinah 29. septembra (TASR) - Po prvom súťažnom dni na prestížnom 39. ročníku Ryder Cupu vedú americkí golfisti na obhajcami trofeje z Európy 5:3. V domácom tíme však hviezdny Tiger Woods nezaznamenal ani jeden bod a do sobotňajšieho súťažného programu nezasiahne.

Po úvodných foursomoch (pozn. dvojica hrá proti dvojici striedavo s jednou loptičkou) bol stav nerozhodný 2:2. V nasledujúcich fourballoch (pozn. dvojica hrá proti dvojici s dvoma loptičkami, pričom na každej jamke sa počíta výkon lepšieho hráča z dvojice) však v tíme európskeho kapitána Jose Mariu Olazabala zabodovali len Angličan Lee Westwood s belgickým nováčikom v súťaži Nicolasom Colsaertsom, ktorí porazili dvojicu Tiger Woods, Steve Stricker.

Na Ryder Cupe, ktorý sa nehrá na údery, ale na jamky, neuspeli Woods a jeho partner predtým ani vo foursomoch a americký kapitán USA Davis Love III. oznámil, že v sobotu dopoludnia bývalá svetová jednotka do hry nezasiahne. Pri siedmom štarte v Ryder Cupu sa to Woodsovi stalo vôbec po prvý raz.


Výsledky Ryder Cupu po 1. dni:

USA - EURÓPA 5:3

/Foursomy: 2:2/

Rory McIlroy, Graeme McDowell (obaja Sev. Ír) - Jim Furyk, Brandt Snedeker (USA) 1:0, Phil Mickelson, Keegan Bradley (USA) - Luke Donald, Sergio Garcia (Angl./Šp.) 4/3, Jason Dufner, Zach Johnson (USA) - Lee Westwood, Francesco Molinari (Angl./Tal.) 3/2, Ian Poulter, Justin Rose (obaja Angl.) - Steve Stricker, Tiger Woods (USA) 2/1.

/Fourbally 3:1/

Bubba Watson, Webb Simpson (USA) - Paul Lawrie, Peter Hanson (Škót./Švéd.) 5/4), Phil Mickelson, Keegan Bradley (USA) - Rory McIlroy, Graeme McDowell (obaja Sev. Ír.) 2/1, Dustin Johnson, Matt Kuchar (USA) - Justin Rose, Martin Kaymer (Angl./Nem.) 3/2), Lee Westwood, Nicolas Colsaerts (Angl./Belg.) - Tiger Woods, Steve Stricker (USA) 1:0.