Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

AC Miláno získalo skalp majstrovského Juventusu

Brankár Juventusu Gianluigi Buffon v akcii proti AC Milano pri pokutovom kope. Foto: TASR/AP

O triumfe trápiacich sa "rosso-neri" rozhodol z kontroverzného pokutového kopu Brazílčan Robinho.

Miláno 26. novembra (TASR) - Trénerovi futbalistov milánskeho AC Massimilianovi Allegrimu sa po nedeli predsa len ľahšie dýcha.

Jeho zverenci totiž zdolali v šlágri 14. kola talianskej Serie A úradujúceho šampióna a lídra tabuľky Juventus Turín 1:0. O triumfe trápiacich sa "rosso-neri" rozhodol z kontroverzného pokutového kopu Brazílčan Robinho.

Allegri mal na San Sire nad hlavou Damoklov meč, prípadná prehra s Juventusom by s najväčšou pravdepodobnosťou ukončila jeho pôsobenie na lavičke AC.

"Myslím si, že sme boli lepším tímom, chlapci si víťazstvo zaslúžili. Priznávam, že jedenástka bola sporná. Po zhliadnutí opakovačiek to vyzeralo skôr na to, že po zásahu Islu v šestnástke sa nemal pískať pokutový kop. Za aktivitu počas celého zápasu sme si však tri body zaslúžili. Pred duelom v Neapole nás už mnohí odpisovali, no máme za sebou mimoriadne úspešný týždeň. Pod Vezuvom sme ukoristili bod, po výhre na pôde Anderlechtu Brusel sme postúpili do osemfinále Ligy majstrov a teraz sme zdolali talianskeho šampióna," povedal Allegri pre akreditované médiá. V hľadisku pozorne sledoval zápas aj bývalý hviezdny útočník AC Holanďan Marco Van Basten. viceprezident klubu Adriano Galliani však označil správy o jeho možnom prevzatí kormidla za špekulácie.

Pre Juventus to bola druhá ligová prehra v sezóne, začiatkom novembra "stará dáma" nestačila doma na Inter Miláno. Ak "nerazzurri" zabodujú naplno v pondelňajšej dohrávke v Parme, znížia stratu na Juve na rozdiel jediného bodu. Po prehre s AC zavládlo v tábore Turínčanov sklamanie.

"Nehrali sme ako tím a nepodali sme taký výkon, ako v posledných troch či štyroch dueloch. Dnes bolo všetko proti nám, prehrali sme z diskutabilnej penalty," povedal asistent trénera Juventusu Angelo Alessio.