Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Nebezpečnou módou vandalov je položiť kamene na koľajnice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kamene boli na koľajovej trati v úseku Prešov – Šarišské Lúky či Trnava – Cífer.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Počas minulého týždňa došlo na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) k jednej zrážke človeka s vlakom. Zrazená osoba na mieste zraneniam podľahla. Tragická udalosť sa stala na železničnej stanici (ŽST) Poprad - Tatry. Zmeškané boli spolu štyri vlaky osobnej dopravy. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Na železniciach vyčíňali v uplynulom týždni vandali. Na trati Trnava – Cífer videli mladistvých, ktorí kládli kamene na traťové koľaje. Rušňovodič osobného vlaku v ŽST Krompachy zas nahlásil odpad nahádzaný v koľajisku. "Do odpadkového koša v koľajisku narazil nákladný vlak na trati Ľubochňa – Kraľovany. Rýchlik v úseku Moldava nad Bodvou – Drienovec narazil do kameňov naukladaných na koľaji, následkom čoho došlo k ohnutiu pluhu na rušni," priblížila Pavliková.

Naukladané kamene v koľaji nahlásil aj rušňovodič osobného vlaku v úseku Prešov – Šarišské Lúky. Vo Svätom Jure narazil vlak do kovovej stoličky a v ŽST Leopoldov vlak IC do betónových žľabov naukladaných na koľajniciach.