Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zoltán A. vypovedal v prípade vraždy Jána Kuciaka ako svedok

Spomienka na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú na Radničnom námestí v Pezinku, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Zoltán A. bol doteraz v prípade vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, spolu s Alenou Zs. obvinený ako jej sprostredkovateľ.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Obvinený Zoltán A. v stredu vypovedal v banskobystrickom Ústave na výkon väzby. Vypovedal ako svedok v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice aj o príprave zabitia prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Potvrdil to jeho advokát Štefan Neszméry.

"Prípad Zoltána A. bol vylúčený na samostatné konanie, preto musel vo veci vypovedať ešte raz. Teraz už ako svedok," uviedol Neszméry.

Podľa advokáta je vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka pomaly na konci. "Do 27. novembra, dokedy je predĺžená väzba podozrivých, by mala byť podaná obžaloba," priblížil. Presné informácie o tom, v akom štádiu vyšetrovanie je, nevie. Súhrnnú správu ešte nedostal.

Zoltán A. bol doteraz v prípade vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, spolu s Alenou Zs. obvinený ako jej sprostredkovateľ. Obvinení sú ešte Miroslav M., ktorý sa priznal k streľbe, a Tomáš Zs. ako pomocník pri vražde. Z objednávky je obvinený Marian K.

Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A. obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR aj z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Má ísť o prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica.