Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Zemková minie oveľa viac ako iní, píšu Hospodárske noviny

Šéfka RTVS Miloslava Zemková Foto: TASR/Martin Baumann

"Nevidím priestor na to, že z nasledujúcich rozpočtov sme schopní riešiť investície v tejto výške," reaguje na zámer Zemkovej predseda Rady RTVS Miroslav Kollár.

Bratislava 22. mája (TASR) - TV JOJ dokázala prejsť na digitalizáciu za dva milióny eur, RTVS potrebuje 40 miliónov. Uvádzajú to dnešné Hospodárske noviny (HN) v článku pod titulkom Zemková minie oveľa viac ako iní.

Ako ďalej píšu HN, digitalizácia jednej z dvoch súkromných televízií stála zlomok sumy, ktorú plánuje v RTVS na tento účel minúť generálna riaditeľka Miloslava Zemková. Tá sa chystá vypísať tender v objeme 40 miliónov eur (s DPH). "Keď zhrniem náklady na nákup, implementáciu a servis bezpáskového systému v TV JOJ, tak za päť rokov táto suma nepresiahla dva milióny eur," priblížil technický riaditeľ Dezider Fischer. "A to sa bavíme o komfortnom, plnohodnotnom riešení," vraví.

"Nevidím priestor na to, že z nasledujúcich rozpočtov sme schopní riešiť investície v tejto výške," reaguje na zámer Zemkovej predseda Rady RTVS Miroslav Kollár. Chce sa jej pýtať na rozpočtové krytie. Kollárovi nie je jasné, čo chce riaditeľka nakupovať. K vysokej sume sa preto zatiaľ nechcel vyjadriť. Podrobnosti Zemková HN neprezradila. Odvolala sa na to, že súťaž ešte nebola vyhlásená, uvádzajú dnešné Hospodárske noviny.