Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Zahraničná a Obrazová redakcia TASR majú nových vedúcich

Na snímke generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala (vľavo), ktorý uviedol do funkcie novú vedúcu Zahraničnej redakcie TASR Moniku Himpánovú. Bratislava, 11. októbra 2017. Foto: FOTO TASR

Šéfkou Zahraničnej redakcie sa stala Monika Himpánová, vo funkcii nahradila Jozefínu Mikleovú. Na čele Obrazovej redakcie bude stáť Michal Svítok, nahradil Vladimíra Popelku.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Zahraničná a Obrazová redakcia Tlačovej agentúry Slovenskej republiky majú nové vedenie. Šéfkou Zahraničnej redakcie sa stala Monika Himpánová, vo funkcii nahradila Jozefínu Mikleovú. Na čele Obrazovej redakcie bude stáť Michal Svítok, nahradil Vladimíra Popelku.

Himpánová doteraz pôsobila ako redaktorka v Domácej redakcii TASR, kde sa venovala najmä prienikovým témam so zahraničím. Svítok bol fotoreportérom agentúry. "Chcem poďakovať doterajším vedúcim Jozefíne Mikleovej a Vladimírovi Popelkovi za ich dlhoročnú prácu," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Novú šéfku Zahraničnej redakcie Himpánovú označil Puchala za kvalitnú redaktorku. "Prinášala informácie z Londýna i New Yorku, dlhodobo sa venuje zahraničnej problematike a ovláda prácu v teréne. Jej projekt bol veľmi ambiciózny a invenčný," povedal.

Na snímke generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala (vľavo), ktorý uviedol do funkcie nového vedúceho Obrazovej redakcie Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Michala Svítka. Bratislava, 11. októbra 2017.
Foto: TASR


Nový vedúci Obrazovej redakcie Svítok je podľa generálneho riaditeľa "skvelým fotografom, ktorý sa dobre orientuje v technológiách". "Chceme priniesť nové impulzy do oboch redakcií, vrátane exportného servisu v maďarskom jazyku či živých prenosov pre klientov," vysvetlil Puchala.

Himpánová a Svítok uspeli s projektom riadenia a rozvoja v internom výberovom konaní, Puchala ho vyhlásil na funkcie všetkých vedúcich redakcií a riaditeľov úsekov agentúry. Zúčastniť sa na ňom mohli doterajší vedúci, ako aj všetci zamestnanci. Projekty posudzovala komisia, v ktorej boli zastúpení aj členovia Správnej rady TASR.

"Chcel som motivovať existujúcich vedúcich koncentrovane uvažovať o nových výzvach a možnostiach rozvoja v zmysle môjho projektu užitočnej a efektívnej agentúry. Rovnako som chcel dať príležitosť ambicióznym novým lídrom a ich inováciám. Teším sa, že na niektoré pozície bola silná konkurencia," povedal Puchala.

Svoje funkcie obhájili vedúci Domácej redakcie Richard Kvasňovský, vedúci Ekonomickej redakcie Vladimír Jombík a vedúci Športovej redakcie Peter Horváth. Jaroslava Mittheissová je poverená vedením Redakcie dokumentačných databáz. Úsek techniky a informatiky bude naďalej riadiť Ondrej Mravec.

Zmena nastala na poste vedúceho Úseku ekonomiky, jeho vedením je poverená Mária Šepelová. Riadenie Úseku obchodu a marketingu preberá Rastislav Borsík. Na posty, kde sú vedúci poverení riadením, vypíše agentúra externé výberové konanie.