Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Workshop naučí mladých učiteľov, ako zábavne vyučovať informatiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Ukážky bude viesť vysokoškolský učiteľ Martin Cápay, ktorý vyučuje na bilingválnom gymnáziu a pracuje tiež ako vedúci krúžku na základnej škole, kde motivuje deti k hravému programovaniu.

Nitra 15. júna (TASR) – Ako správne učiť či rozvíjať komunikáciu na vyučovaní, ukáže budúcim učiteľom workshop, ktorý organizuje občianske združenie eTeacher a Katedra informatiky na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Podujatie s názvom "Je to hra alebo učenie? Kúzla a stratégie" sa uskutoční 20. júna v Klube informatikov.

Workshop naučí pedagógov pracovať so žiakmi, rozvíjať komunikáciu, tímového ducha a spoločne s nimi hľadať stratégie pri riešení rôznych úloh. „Bude praktickou prezentáciou aktivít vhodných na aktivizáciu študentov. Zároveň si vysvetlíme rôzne informatické koncepty, pri ktorých využijeme hravosť v náš prospech," uvádzajú organizátori.

Ukážky bude viesť vysokoškolský učiteľ Martin Cápay, ktorý vyučuje na bilingválnom gymnáziu a pracuje tiež ako vedúci krúžku na základnej škole, kde motivuje deti k hravému programovaniu. „Snaží sa rozvíjať neformálne vzdelávanie v oblasti práce s mládežou a spoluorganizuje popularizačné zážitkové aktivity, akými sú napríklad Vedecký jarmok, Vedecký deň detí, edukačné workshopy, webináre či informatický letný tábor ITečk@r," pripomínajú organizátori s OZ eTeacher.sk.