Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Výsledky z kontrol alkoholu v oblastiach pri Morave budú v piatok

Úrad zatiaľ neeviduje žiadne úmrtie Slováka žijúceho či už na Slovensku alebo v Česku, v súvislosti s aktuálnymi prípadmi otráv v ČR metanolom.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Kontroly regionálnych úradov verejného zdravotníctva v pohostinstvách, krčmách a stánkoch v regiónoch hraničiacich s Moravou v súvislosti so situáciou v Českej republike, kde na otravu metylalkoholom umrelo viacero ľudí, potrvajú do piatka 14. septembra.

"Výsledky z týchto kontrol búdu známe v piatok popoludní," uviedla pre TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická. V prípade zistenia podozrivého alebo nelegálneho alkoholu bude predaj zakázaný na mieste a budú o tom informované príslušné orgány colnej správy.

Upozornila, že pri neznámom pôvode destilátu je potrebné vyvarovať sa jeho konzumácii. "V tomto období by najlepšou cestou bola abstinencia, čiže nekonzumovať žiadny alkohol," poukázala Skalická.

Úrad zatiaľ podľa jej slov neeviduje žiadne úmrtie Slováka žijúceho či už na Slovensku alebo v Česku, v súvislosti s aktuálnymi prípadmi otráv v ČR metanolom.