Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pýtali úplatok za vybavenie dobrého advokáta, obvinila ich NAKA

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lenka Krošláková

Za vybavenie dobrého advokáta, ktorý mal vybaviť skončenie súdneho konania, mali žiadať úplatok 32-ročný Radoslav T. a 34-ročný Dalibor P. od obvineného 47-ročného Petra K. 1500 eur a 2000 eur.

Bratislava/Liptovský Mikuláš 11. júla (TASR) – Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v utorok (10.7.) troch mužov z korupcie. Dvaja z nich mali od tretieho žiadať úplatok za vybavenie lepšieho výsledku na okresnom súde. Ten je totiž obvinený z krádeže zimnej bundy v športovej predajni v Liptovskom Mikuláši za takmer 700 eur. Informuje o tom polícia na svojom facebookovom profile.

Za miernejší výsledok súdneho konania mali od obvineného 47-ročného Petra K. žiadať úplatok 32-ročný Radoslav T. a 34-ročný Dalibor P. Za vybavenie "dobrého" advokáta, ktorý mal vybaviť skončenie súdneho konania, mali od neho pýtať najskôr 1500 eur, neskôr 2000 eur. Advokátovi sa malo podariť zastaviť trestné stíhanie aj napriek tomu, že Peter K. bol už viackrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. "Ešte v máji tohto roku mal Peter K. sľúbený úplatok 2000 eur obom odovzdať," uvádza polícia.

Trestné stíhanie vo veci nepriamej korupcie začal vyšetrovateľ začiatkom júna, obvinenie vzniesol v utorok (10.7). V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dva, prípadne tri roky. Obvinení sú stíhaní na slobode.