Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na tieto dva kozmetické výrobky si dajte pozor

Na snímke farba na tetovanie Strong black značky Biotek. Vo výrobku sa zistilo prekročené povolené množstvo látok benzo(a)pyrene a polycyklických aromatických uhľovodíkov. Foto: TASR - ÚVZ SR

Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX ich nahlásili v Španielsku a Taliansku. Môžu sa nachádzať aj na Slovensku.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX ich nahlásili v Španielsku a Taliansku. Môžu sa nachádzať aj na Slovensku.

Ide o dva výrobky. Prvým je šumivá bomba do kúpeľa Bomba de Bańo Efervescente y Karité, značka Deunapieza. Výrobok pripomína potravinu, čo je v rozpore s európskym nariadením.

Na snímke je šumivá bomba do kúpeľa Bomba de Bańo Efervescente y Karité, značka Deunapieza. Výrobok pripomína potravinu, čo je v rozpore s európskym nariadením.
Foto: TASR - ÚVZ SR


Ďalším je farba na tetovanie Strong black značky Biotek. Vo výrobku sa zistilo prekročené povolené množstvo látok benzo(a)pyrene a polycyklických aromatických uhľovodíkov.

TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.