Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Cenové ponuky pre vstup do VOP Trenčín predložili dve spoločnosti

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

VOP Trenčín, a. s., odštartoval proces výberu strategického partnera prostredníctvom verejného ponukového konania na konci júla.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Do Vojenského opravárenského podniku (VOP) v Trenčíne chcú formou strategického partnerstva vstúpiť dve spoločnosti.

Obálky s cenovými ponukami, ktoré mohli záujemcovia predložiť do dnešného dňa, otvoria v pondelok (21.10.) na ministerstve obrany. Následne v najbližších dňoch komisia určí víťaza výberového konania. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Ako uviedlo ministerstvo, v záujme zabezpečenia čo najväčšej možnej transparentnosti prizvali na otváranie obálok s cenovými ponukami zástupcov Transparency International a Aliancie Fair Play. Na otváraní obálok s ponukami sa môžu zúčastniť aj členovia branno-bezpečnostného výboru. "Opätovne by som chcel zdôrazniť, že proces výberu strategického partnera bude maximálne transparentný a aby sme zabránili akýmkoľvek pochybnostiam, prizvali sme na otváranie obálok aj ľudí z externého prostredia," povedal šéf rezortu obrany Martin Glváč.

VOP Trenčín, a. s., odštartoval proces výberu strategického partnera prostredníctvom verejného ponukového konania na konci júla. Kritériami, ktoré bude komisia pri vyhodnocovaní ponúk posudzovať, je výška nájomného (50 %), kúpna cena za predávaný obežný majetok (10 %) a počet pracovných miest, ktoré sa záujemca zaviaže zachovať na obdobie piatich rokov (40 %).

Podnik má v súčasnosti viac ako 300 zamestnancov. Zameriava sa predovšetkým na opravu kolesovej techniky, výrobu podvozkov pre autobusy a základy pre kontajnery pre poľné nemocnice. Do konca roka sú pre podnik zabezpečené zákazky z rezortu obrany, ale pre ich nedostatok je z dlhodobého hľadiska situácia v podniku neudržateľná. Ministerstvo chce výberom strategického partnera podnik stabilizovať a zabezpečiť zachovanie zamestnanosti. S jeho vstupom sa v prípade úspešnej súťaže počíta od 1. januára 2014.