Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

PS chce vo voľbách do EP ukázať, že Slovensko patrí na západ

Na archívnej snímke zľava diplomatka Ľubica Karvašová, podpredseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban, predseda PS Michal Šimečka, expremiér a líder kandidátky PS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) Ľudovít Ódor a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Foto: TASR Dano Veselský

Šimečka vníma eurovoľby ako poslednú šancu tento rok poraziť Smer-SD. Kritizoval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a vládu, ktorá podľa neho ťahá Slovensko preč z EÚ.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 18. apríla (TASR) - Progresívne Slovensko chce vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) ukázať, že SR patrí na západ. Docieliť chce, aby voľby nevyhrali protieurópske a proruské sily, ale proeurópska strana. Vyplýva to zo štvrtkových vyjadrení predsedu hnutia Michala Šimečku a lídra kandidátky do eurovolieb Ľudovíta Ódora.

"Mojou najväčšou prioritou bude vysvetliť občanom, prečo je miesto Slovenska na Západe," povedal Ódor. Deklaroval záujem PS udržať Slovensko v Európe a vyslať signál o proeurópskej orientácii krajiny. V kampani sa chce orientovať aj na budúce generácie. "V EÚ musíme urobiť viac pre kvalitu života mladých. Vytvoriť viac celoeurópskych programov v oblasti vzdelávania, spoznávania iných krajín alebo atraktivity pre domáci aj zahraničný talent," dodal.

Šimečka vníma eurovoľby ako poslednú šancu tento rok poraziť Smer-SD. Kritizoval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a vládu, ktorá podľa neho ťahá Slovensko preč z EÚ. Poukázal na riziko pozastavenia čerpania eurofondov pre Slovensko či na ekonomický stav krajiny. Je presvedčený, že kandidátka PS má na to, aby vyhrala eurovoľby.

PS chce v rámci kampane chodiť aj do regiónov, plánuje 62 akcií po celom Slovensku. Ódor plánuje navštevovať aj pohostinstvá mimo krajských miest.