Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na týchto miestach Slovenska rátajte s výlukami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre výmenu podvalov bude v dňoch 20. až 24. mája v úseku medzi Banskou Štiavnicou a Kozelníkom výluka.

Banská Štiavnica 20. mája (TASR) - S náhradnou autobusovou dopravou musia tento týždeň počítať cestujúci do Banskej Štiavnice. Pre výmenu podvalov bude totiž v dňoch 20. až 24. mája v úseku medzi Banskou Štiavnicou a Kozelníkom výluka.

Ako informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč, výlukové práce budú v čase od 7.20 do 13.20 h. "V rámci tejto výluky sa v tomto úseku budú realizovať práce spojené s výmenou podvalov. Práce zabezpečuje externá firma na základe zmluvy," dodal Lukáč.

Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica, Banská Štiavnica - Zvolen nahradí autobusová doprava.

Výluka v úseku Kúty – Gbely


Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú 21. až 23. mája v čase od 8.40 h do 14.30 h a 25. mája v čase od 8.40 do 15.20 h realizovať výlukové práce v úseku Kúty – Gbely.

Počas výluky budú zamestnanci ŽSR zabezpečovať pracovisko na trakčnom vedení pre externú firmu ELTRA, s. r. o., v rámci zákazky s názvom Elektroinštalačné práce pri výmene izolátorov trakčného vedenia, II. etapa. Počas výluky sa bude v rámci možností vykonávať údržba súčastí trakčného vedenia v zmysle platných predpisov výluk a taktiež odstraňovanie porastov zasahujúcich do blízkosti živých častí trakčného vedenia. V rámci výluk budú 21. a 22. mája zamestnanci ŽSR realizovať opravu smeru a výšky koľaje strojnou podbíjačkou s cieľom odstraňovania defektoskopických chýb zváraním.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

Pre výmenu koľajníc dôjde k výluke na trati Kozárovce - Levice



Cestujúci na železničnej trati Kozárovce – Levice musia počas tohto týždňa počítať so zmenami v doprave. Železnice slovenskej republiky (ŽSR) tam budú od pondelka do piatka 24. mája vykonávať stavebné práce.

Ako informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč, na trati Kozárovce - Veľké Kozmálovce - Levice dôjde počas piatich dní k úplnej výluke. „V rámci nej sa budú vymieňať podvaly a koľajnice. Železničné spoje budú nahradené autobusovou dopravou,“ doplnil Lukáč.