Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vlakovú dopravu v Bratislave ochromila porucha, vlaky meškali hodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Porucha obmedzila aj rannú prepravu.

Bratislava 7. septembra (TASR/Teraz.sk) - Vlaková doprava medzi viacerými stanicami v Bratislave bola pre poruchu trakčného vedenia niekoľko hodín prerušená. Vlaky mali výrazné meškania.

Doprava bola prerušená od štvrtka 20.15 h medzi hlavnou stanicou, Račou a Vajnormi. Táto výluka sa dotkla 18 vlakov, informovala TASR hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Martina Pavliková. "Z dôvodu prerušenej dopravy sú vlaky vedené odklonom cez Bratislava - Nové Mesto. Z tohto dôvodu bude dochádzať k výraznému meškaniu vlakov," uviedla ZSSK. Na úseku medzi zastávkami Bratislava hl. stanica - Bratislava - Rača obnovili dopravu ráno o 6:30.

"Večer o 20.10 h medzinárodný vlak EC270 strhol na druhej traťovej koľaji v úseku odbočka Močiar - Bratislava hlavná stanica trakčné vedenie, pričom došlo k roztrhnutiu dvoch smerových lán na prvej a druhej traťovej koľaji," vysvetľuje Pavliková.

ŽSR podľa jej slov okamžite nasadili svojich zamestnancov a techniku na odstránenie poruchy. "Železničná doprava bola v úseku odbočka Močiar - Bratislava hlavná stanica prerušená do 4.50 h a v odbočke Vinohrady do 6.10 h," doplnila hovorkyňa.

Večerné spoje meškali tri až päť hodín. "Sme tu štyri hodiny. Máme informáciu, že má pre nás prísť rušeň a odtiahnuť nás späť na Hlavnú stanicu, ale nevieme, kedy to bude. Spočiatku, keď sme zastavili, tak sme nevedeli, čo sa deje, potom sme sa dozvedeli od sprievodkyne, že padlo vedenie," povedala pre TASR jedna z cestujúcich, ktorí uviazli vo vlaku.

Vo vlaku podľa jej slov čakali bez vody a po tme, keďže vypli elektrinu. Niektorí ľudia mali na vlastné riziko odísť po koľajniciach.

"Ja som po štyri a pol hodine, keď sa nepripojil rušeň, odišla na vlastné riziko po koľajniciach dole. To bolo o jednej ráno. Potom neviem už, čo tam ešte robili," povedala pre Teraz.sk jedna z cestujúcich.

Obmedzenia sa dotkli aj ranných spojov. "Os 4707 ( Bratislava-Petržalka 07:04-Senec 07:44 ) je odrieknutý v celom úseku. Os 4708 ( Senec 07:54-Bratislava-Petržalka 08:36 ) je odrieknutý v celom úseku," informuje prepravca. Cestujúci sa musia pripraviť aj na meškania. "REX 1721 ( Bratislava hl. st. 06:33-Prievidza 09:28 ) mešká zo stanice Bratislava hl. st. 47 minút," dopĺňa ZSSK. Vyše 38 minút meškal aj rýchlik R 601 smerujúci do Košíc.