Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vláda po dovolenke zasadne na výjazdovom rokovaní v Nových Sadoch

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pôjde o druhé výjazdové rokovanie súčasného kabinetu.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Vláda sa po dovolenkovej pauze opätovne zíde v stredu 22. augusta v Nových Sadoch. Pre TASR to uviedla hovorkyňa premiéra Beatrice Hudáková. Pôjde o druhé výjazdové rokovanie súčasného kabinetu. To predchádzajúce sa uskutočnilo 6. júna v Poltári.

Hlavnou témou má byť poľnohospodárska problematika vzhľadom na katastrofálnu situáciu v agrorezorte, pričom kabinet chce prijať opatrenia na riešenie situácie. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) upozornila na to, že doterajšia priemerná hektárová úroda hustosiatych obilnín je druhá najhoršia od vstupu SR do EÚ. Horší bol len rok 2010 ovplyvnený rozsiahlymi záplavami a podmáčaním pôdy.

Minister práce Ján Richter okrem toho avizoval, že budúcu stredu predloží na rokovanie finálnu podobu Zákonníka práce.

Premiér Robert Fico hneď po nástupe k moci zopakoval svoj sľub spred marcových volieb, že sa jeho vláda vráti k výjazdovým zasadnutiam, a to najmenej štyrikrát ročne. Kabinet Ivety Radičovej počas svojho skráteného volebného obdobia vycestoval do regiónu dvakrát, a to do Košíc a Štrby. Prvá Ficova vláda absolvovala za štyri roky 19 takýchto výjazdov. Najviac, osem, ich bolo v roku 2008. Ministri sa za šéfovania Mikuláša Dzurindu stretli mimo Bratislavy trikrát, a to v Prešove, Brunovciach a v Košiciach.