Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 26. september (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASRMarián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Nové Sady

Sledujeme vyšetrovanie príčin sobotňajšej havárie stíhačky slovenskej armády v Nových Sadoch. MiG-29 spadol do neobývanej oblasti a pilot, ktorý sa stihol katapultovať, je v stabilizovanom stave. Povedal to minister obrany Peter Gajdoš a dodal, že vyšetrovanie a zabezpečovanie miesta nehody pokračuje podľa plánu. Zvyšky havarovaného lietadla vrátane munície by mohli začať transportovať na letisko v Sliači už v priebehu dneška.



Poslanci EP vypočujú kandidáta na post podpredsedu EK M. Šefčoviča
(Brusel)

V Európskom parlamente v Bruseli pokračuje dnes vypočúvanie kandidátov na eurokomisárov. Ako prvý sa pred europoslancov vo Výbore pre ústavné veci postaví Maroš Šefčovič, nominant Slovenska na pozíciu podpredsedu
Európskej komisie a člena exekutívy zodpovedného za portfólio
medziinštitucionálnych vzťahov a strategického výhľadu. Maroša Šefčoviča by mali „grilovať“ aj poslanci vo Výbore pre právne veci a Výboroch pre
petície a priemysel, výskum a energetiku. Stály spravodajca TASR v Bruseli bude vypočúvanie sledovať.

Vo Francúzsku sa oficiálne rozlúčia so zosnulým Jacquesom Chiracom
(Paríž/Bratislava)

Francúzska verejnosť sa včera rozlúčila s bývalým prezidentom Jacquom Chiracom, ktorý zomrel vo štvrtok vo veku 86 rokov. Na dnešnú oficiálnu spomienkovú ceremóniu s prezidentom príde 30 súčasných i minulých hláv štátov vrátane ruského prezidenta. Medzi hosťami bude aj slovenský premiér Peter Pellegrini. Exprezidenta Chiraca majú potom pochovať na súkromnom obrade. Jacques Chirac zastával post hlavy štátu v rokoch 1995-2007. Dnešok je vo Francúzsku dňom štátneho smútku.

R.Sulík má predstaviť podobu kandidátky SaS pre parlamentné voľby
(Bratislava)

Na domácej politickej scéne očakávame aj vyhlásenie lídra opozičnej strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka, ktorý má predstaviť podobu kandidátky pre budúcoročné parlamentné voľby. Sulík vo štvrtok vyhlásil, že na nej nebudú ľudia okolo podpredsedu strany Ľubomíra Galka a poslanca Jozefa Rajtára. Sulík vysvetlil, že na kandidátku nepatria ľudia, o ktorých nemá istotu, že budú stabilnými a spoľahlivými partnermi pre vznik pravicovej vlády. Poslanci SaS Natália Blahová a Jozef Rajtár neskrývali prekvapenie, že ich predseda vyzval na odchod zo strany. Obaja sú predstaviteľmi platformy Demokratické jadro SaS.


Štvorica slovenských atlétov sa vráti z MS v Katare
(Bratislava)

Majstrovstvá sveta v atletike v Dohe pokračujú, ale štvorica slovenských reprezentantov sa dnes z dejiska vráti domov. Šampionát je to viac ako netradičný. V Katare totiž panujú vysoké teploty a vlhkosť vzduchu, čo je pre športovcov, najmä vo vytrvalostných disciplínach, výnimočne náročné. Napriek tomu, že z Dauhy priniesli multimediálne spravodajstvo vyslaní reportéri TASR, dnes vám sprostredkujeme aktuálne pocity osemstovkárky Gajanovej, kladivárky Hrašnovej a chodcov Czakovej a Tótha.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher