Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

V uplynulom týždni sa s vlakom zrazilo auto a kamión

Zrážka vlaku s autom v Krupine. Foto: Polícia SR

K zrážke kamióna s vlakom došlo v úseku Ivanka pri Nitre - Nitra. Cestujúcich tam po nehode museli prepraviť náhradnou autobusovou dopravou.

Bratislava 22. júla (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni jednu zrážku vlaku s autom a jednu s kamiónom. Ako informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč, obaja vodiči motorových vozidiel skončili v nemocnici.

K zrážke kamióna s vlakom došlo v úseku Ivanka pri Nitre - Nitra. Cestujúcich tam po nehode museli prepraviť náhradnou autobusovou dopravou. V Krupine na priecestí sa zrazil vlak s osobným autom. Vodička utrpela ťažké zranenie a do nemocnice ju musel previezť vrtuľník.

"ŽSR ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie," zdôraznil v tejto súvislosti hovorca.

V prípade uviaznutia vozidla na železničnom priecestí je potrebné zavolať na telefónne číslo 112 a nahlásiť jedinečné identifikačné číslo priecestia. To sa zvyčajne nachádza na zadnej strane výstražníkov alebo dopravného značenia. Operátori následne varujú rušňovodiča.

Železnice tiež aj v uplynulom týždni odstraňovali následky vykoľajenia vozňov nákladného vlaku, ku ktorému došlo v utorok 9. júla pri stanici Trnovec nad Váhom v okrese Šaľa. V sobotu (20. 7.) železničiari odviezli dva vykoľajené vozne, posledný zatiaľ ostal na koľaji. Pri nehode tiež podľa Lukáča došlo k rozsiahlemu poškodeniu trate.