Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V kauze zmeniek má TV Markíza predložiť dôkaz o ich nepravosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Bývalý riaditeľ televízie Markíza mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariána Kočnera a dve na Štefana Ágha.

Bratislava 15. apríla (TASR) – V kauze "Kočnerove zmenky" chce na pondelkovom (16.4.) pojednávaní predložiť TV Markíza ďalší dôkaz o tom, že nárok protistrany nie je odôvodnený. "Máme k dispozícii odborné vyjadrenie, ktoré dokazuje, že zmenky sú falzifikované a nezaväzujú k ručeniu za ne, či ich vyplateniu,“ uviedol pre TASR Peter Papanek z agentúry Neuropea, ktorá mediálne zastupuje TV Markíza.

Podľa jeho slov budú trvať na možnosti predložiť súdu odborné vyjadrenie, ktoré dokazuje, že znalecký posudok, ktorý poskytol znalec žalobcu Pavol Masaryk, je nepresný, nespoľahlivý a nemá vedecký základ. "Tento znalec sa totiž doteraz ani nezaoberal otázkou, či Pavol Rusko podpísal zmenky v roku 2000. Odborné vyjadrenie, ktoré Markíza teraz predloží, túto otázku zodpovie a dokáže, že Rusko zmenky v roku 2000 nepodpísal," zdôraznil Papanek.

Bývalý riaditeľ televízie Markíza mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariána Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Mariána Kočnera žiada od Ruska a spoločnosti Markíza – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.