Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Univerzita Komenského: Tragédia v Prahe nás hlboko zasiahla

Vo štvrtok 21. decembra 2023 ide sanitka smerom k budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej v centre Prahy v Českej republike. Foto: TASR/AP

Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodičom aj ich príbuzným, spolužiakom a spolužiačkam, skonštatovala univerzita.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Univerzitu Komenského (UK) v Bratislave tragédia na pražskej univerzite hlboko zasiahla. Pozostalým po obetiach vyjadrila úprimnú sústrasť. Stanovisko zverejnila UK na sociálnej sieti.

"Karlovu univerzitu vnímame ako našu materskú univerzitu, bez ktorej si naše začiatky nevieme predstaviť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodičom aj ich príbuzným, spolužiakom a spolužiačkam," skonštatovala univerzita.



Vedenie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prijalo správu o tragickej streľbe v budove svojej partnerskej fakulty s hlbokým zármutkom a ľútosťou. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám obetí a solidaritu našim kolegyniam, kolegom, študentkám a študentom Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe," uviedla dekanka fakulty Renáta Panocová.

Na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v centre Prahy vo štvrtok útočil strelec, podľa policajného prezidenta Martina Vondráška bol študentom školy. Po útoku je minimálne 15 mŕtvych, vrátane strelca a desiatky zranených, niektorí sú vo vážnom stave. Útočník legálne držal niekoľko zbraní.