Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Zomrela prezidentka Top centra podnikateliek SR a ČR E. Chadimová

Elvíra Chadimová, archívna snímka. Foto: TASR Miroslav Košírer

Elvíra Chadimová podnikala na Slovensku, v Čechách i ďalších krajinách. Za svoju prácu a pôsobenie získala mnoho ocenení.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Vo veku 77 rokov zomrela v piatok (14.9.) prezidentka Top centra podnikateliek SR a ČR Elvíra Chadimová. Pre TASR to potvrdila Naďa Lazarová z Platformy žien Slovenska. Posledná rozlúčka so zosnulou bude v stredu 19. septembra o 13.00 h v bratislavskom krematóriu v Záhorskej Bystrici.

"Bola to veľmi akčná dáma, akčnejšia ako mnohé jej mladšie spolupútničky. Venovala sa ženám podnikateľkám, ktoré podporovala vo viacerých aktivitách a projektoch. Bola akýmsi guru pre tieto ženy. Jej úmrtie bolo náhle," priblížila Lazarová.

Elvíra Chadimová podnikala na Slovensku, v Čechách i ďalších krajinách. Za svoju prácu a pôsobenie získala mnoho ocenení. Pôsobila tiež vo vzdelávacích a jazykových službách, venovala sa prekladateľskej, tlmočníckej a vydavateľskej činnosti. Bola zároveň zakladateľkou Súkromného slovanského gymnázia (SSG) v Bratislave.