Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Účtovníčka Markízy nevedela o zmenkách, vypovedať má aj Štefan A.

Na snímke chrbtom bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R. počas súdneho pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Foto: TASR - Martin Baumann

Napriek tomu, že prokurátor uvádza v obžalobe, že sa Štefan A. podieľal na falšovaní zmeniek, bude mať na stredajšom pojednávaní postavenie svedka.

Pezinok 24. júla (TASR) – Anna Miklošovičová, ktorá bola v minulosti účtovníčka Markízy, nemá o existencii zmeniek žiadne vedomosti, rovnako ako niekdajší riaditeľ televízie Václav Mika. Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku má v stredu vypovedať aj spoločník Mariana K. vo firme Gamatex, Štefan A. Ten mal podľa obžaloby spolu s Marianom K. a Pavlom R. zmenky falšovať.

„O žiadnych zmenkách sa v tejto spoločnosti neúčtovalo,“ uviedla Miklošovičová vo svojej výpovedi. Na ŠTS vypovedal v utorok (23. 7.) aj riaditeľ Markízy v rokoch 2006 až 2010, Václav Mika. Ten nemal v čase vykonávania svojej funkcie rovnako ako účtovníčka Miklošovičová o zmenkách žiadne vedomosti.



Napriek tomu, že prokurátor uvádza v obžalobe, že sa Štefan A. podieľal na falšovaní zmeniek, bude mať na stredajšom pojednávaní postavenie svedka. Jeho vec bola totižto odčlenená na samostatné konanie. Na ŠTS by mal vypovedať v poobedňajších hodinách.

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.“

Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej. Na súde ju obvinil zo zavinenia situácie, ktorá viedla k predmetným zmenkám. Na súde svoju vinu odmieta. Ani prokurátor, ani obžalovaní nepripúšťajú dohodu o vine a treste.