Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Trnavská univerzita pozýva na Deň otvorených dverí

Trnavská univerzita, archívne foto Foto: TASR

V súčasnosti na TU študuje 4716 študentov, z toho v rámci bakalárskeho v dennej forme 2354, magisterského 997 a doktorandského 63. Zostatok je v externej forme štúdia.

Trnava 23. januára (TASR) – Trnavská univerzita (TU) pripravila na stredu 24. januára Deň otvorených dverí (DOD). Všetkých päť jej fakúlt predstaví potenciálnym uchádzačom o štúdium možnosti, ktoré škola ponúka.

Filozofická fakulta TU prichádza s viacerými prednáškami pedagógov jednotlivých katedier. Od 9.30 do 13.30 h si môžu nielen uchádzači o štúdium, ale aj široká verejnosť vypočuť okrem iných rozprávanie Vladimíra Rábika z katedry histórie o Tajomstvách vatikánskeho archívu, Miroslavy Daňovej z katedry archeológie o Pani prsteňov či Martina Klusa z katedry politológie na tému Ja som Európska únia. Záujemcovia si budú môcť podľa prodekana fakulty Erika Hrnčiarika pozrieť aj aktuálne archeologické nálezy študentov fakulty či zmerať si svoje IQ.

Právnická fakulta ponúka možnosť stretnutia s jej vedením, diskusiu s pedagógmi o študijných programoch a vedeckej činnosti, o možnosti absolvovať časť štúdia v zahraničí. Na Pedagogickej fakulte budú pripravení od 9. do 14. hodiny študijní poradcovia jednotlivých študijných programov, ktorí stredoškolákom rozhodujúcim sa o svojich ďalších krokoch ukážu priestory a podajú detailnejšie informácie o možnostiach. Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce sa bude záujemcom venovať od 9. do 15.30 hodiny. Okrem informácií od garantov jednotlivých odborov si budú môcť prezrieť takisto priestory fakulty a v prípade záujemcov o štúdium zdravotníckych odborov aj pracoviská v trnavskej nemocnici. Program DOD na Teologickej fakulte (TF), ktorá sídli v Bratislave, sa začne o 16. hodine prednáškou dekana Miloša Lichnera o tom, prečo študovať práve na tejto škole a po nej sa uskutoční vernisáž Umenie na TF TU.

V súčasnosti na TU študuje 4716 študentov, z toho v rámci bakalárskeho v dennej forme 2354, magisterského 997 a doktorandského 63. Zostatok je v externej forme štúdia. Podľa hovorcu Jozefa Žuffu pre akademický rok 2017/2018 prišlo na TU 3590 prihlášok, na štúdium sa zapísalo 1808 študentov, z nich tretina na Pedagogickú fakultu. "Očakávame, že tento rok bude podobný," uviedol pre TASR Žuffa. Štúdium na TU absolvovalo od jej vzniku v roku 1992 dovedna 32.313 študentov.