Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

TRAGÉDIA V TATRÁCH: Po páde z oblasti Patrie zomrela skialpinistka

Ilustračná snímka. Foto: Prtscr/Facebook/ATE

Nahlasovateľovi pádu sa so ženou nepodarilo nadviazať ani hlasový, a pre hmlu ani vizuálny kontakt, preto sa po privolaní pomoci vybral do žľabu za ňou.

Vysoké Tatry 19. marca (TASR) - Do Mengusovskej doliny vo Vysokých Tatrách spadla v utorok predpoludním skialpinistka. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali o tom, že žena aj napriek snahe záchranných zložiek zraneniam po páde z oblasti Patrie podľahla.

"Nahlasovateľovi pádu sa so ženou nepodarilo nadviazať ani hlasový, a pre hmlu ani vizuálny kontakt, preto sa po privolaní pomoci vybral do žľabu za ňou. Po príchode k nej okamžite začal s laickou kardiopulmonálnou resuscitáciou," priblížila HZS.

V krátkom čase sa dvojicu podarilo lokalizovať aj z paluby vrtuľníka leteckých záchranárov, ktorého posádka z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody. "Po vysadení v teréne lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transpor Europe spolu s horským záchranárom pokračovali v rozšírenom oživovaní. Žiaľ, ani napriek maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa už žene pomôcť nedalo," dodáva HZS na svojej stránke.