Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

V týchto dňoch sa rozbieha projekt Sviečka za nenarodené deti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Sprievodné osvetové aktivity sú spojené so šírením úcty k životu v každej jeho fáze – od počatia až po prirodzenú smrť.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V týchto dňoch sa už 11-krát rozbieha projekt Sviečka za nenarodené deti 2013. Hlavnou myšlienkou podujatia je spojiť Pamiatku zosnulých, ktorú slávime 2. novembra, so spomienkou na nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom alebo spontánnom potrate.

Kampaň má tri rozmery – duchovný, vzdelávací a praktický. "V modlitbách chceme pamätať aj na rodičov týchto detí, i na tých, čo vykonávajú alebo aktívne podporujú umelé potraty. Milosrdenstvo a odpustenie sú cesta, ktorá je symbolom tohto duchovného rozmeru," uviedla Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života, ktoré projekt organizuje.

Sprievodné osvetové aktivity sú spojené so šírením úcty k životu v každej jeho fáze – od počatia až po prirodzenú smrť. "Momentom, ktorý spája duchovný rozmer kampane s praktickým, je symbolická sviečka, ktorú na pamiatku zomrelých nenarodených detí môžeme zapáliť a umiestniť v oknách našich domovov," povedala koordinátorka projektu Elena Miškovičová.

Dodala, že práve predaj dvoch druhov týchto symbolických sviečok s logom Fóra života v rámci verejnej zbierky je základným zdrojom pre financovanie celoročných projektov, kampaní a aktivít zameraných na ochranu ľudského života a jeho dôstojnosti a podporu rodiny. Prispieť je možné aj priamym darom na číslo účtu 5033357295/0900.

Podrobnosti o kampani Sviečka za nenarodené deti 2013 nájdu záujemcovia na internetovej stránke: http://www.forumzivota.sk/sviecka-za-nenarodene-deti-2013/