Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Vyhlásili súťaž mládeže o najlepší komiks z prostredia Poľany

Na archívnej snímke biosférická rezervácia Poľana. Foto: TASR/Branislav Račko

Súťaž trvá do 14. júna a je určená pre žiakov druhého stupňa základných škôl, umeleckých škôl a študentov stredných škôl.

Zvolen 15. februára (TASR) - Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana vyhlasuje výtvarnú súťaž o najlepší komiks z jej prostredia. Podnietiť má mládež k úvahám o tom, aký je ich vzťah k prírode a ako vnímajú život na území Poľany. TASR o tom informovala Lucia Miňová zo správy.

Dodala, že témou súťaže je krátky príbeh, vtipný moment či poučná zaujímavosť zachytené v komiksoch. Má to podnietiť kreativitu, dôvtip a obrazotvornosť mladých ľudí, ktorú dokáže rozpútať spolunažívanie ľudí a prírody na Poľane. Upriamiť má aj pozornosť detí a mládeže v regióne na skutočnosť, že žijú na území, ktoré je súčasťou svetovej siete lokalít UNESCO. "Ich domovina, ich Poľana, taká typická rozsiahlymi lesmi či pestrými lúkami s bohatou faunou a flórou," priblížila.

Súťaž trvá do 14. júna a je určená pre žiakov druhého stupňa základných škôl, umeleckých škôl a študentov stredných škôl. Podľa Miňovej sa komiks stáva nástrojom, ako poukázať aj na zložitejšie témy z nadhľadu a spôsobom, ktorý je blízky mladým ľuďom. "Preto veríme, že získame pestrú paletu ilustrovaných príbehov, ktoré poukážu na vzájomný vzťah medzi človekom a prírodou?" poznamenala.

Najlepšie práce sa stanú súčasťou oficiálnej propagácie Biosférickej rezervácie Poľana. Viac informácií o súťaži nájdu záujemcovia v podmienkach súťaže, ktoré sú na webovej stránke CHKO Poľana.