Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pavol R. v prípade pokusu o vraždu do väzby nepôjde

Na archívnej snímke exriaditeľ Markízy Pavol R. poskytuje rozhovor počas príchodu na súdne pojednávanie na Okresný súd Bratislava II. k návrhu na rozšírenie dôvodov jeho väzby v prípade prípravy vraždy 12. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Bratislava 2. mája (TASR) - Bývalý minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol R., ktorého polícia v minulosti obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Sylvie Volzovej, napokon do väzby nepôjde.

"Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí 2. mája rozhodol tak, že zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava II zo dňa 12. marca a zamietol tak návrh Krajskej prokuratúry v Bratislave na zmenu dôvodov väzby a sťažnosť obvineného zamietol ako oneskorene podanú. Rozhodnutie je právoplatné," uviedol v stredu pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.


Spomínaný okresný súd v prvej polovici marca neschválil návrh krajského prokurátora na rozšírenie dôvodov väzby pre Pavla R. Napokon ostal na slobode. Sudkyňa Okresného súdu Bratislava II Michaela Buceková vtedy rozhodovala o návrhu prokurátora na rozšírenie dôvodov väzby za zatvorenými dverami. Aj keď ho neschválila, uložila obvinenému zákaz informovať médiá o prebiehajúcich úkonoch v akejkoľvek forme, informoval obhajca Marek Para. „Musíme počkať na rozhodnutie krajského súdu, nakoľko pán prokurátor podal sťažnosť," ozrejmil vtedy advokát.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla R. na slobodu koncom novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.

V súčasnosti s ním prebiehajú dve konania na dvoch bratislavských súdoch v prípade zmeniek televízie Markíza, ktoré mal údajne podpísať.