Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dvaja exministri SNS sa postavia pred súd kvôli 'nástenkovému tendru'

Ilustračné foto Foto: TASR

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva.

Bratislava 22. februára (TASR) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vytýčil termín pojednávania s bývalými ministrami Slovenskej národnej strany (SNS) v kauze „nástenkového tendra“ na budúci týždeň na stredu 1. marca. TASR informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

V tomto prípade podal prokurátor obžalobu v októbri minulého roka. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 19. 10. 2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na päť osôb, a to Mariána J., Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K.," uviedla vtedy hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Podľa jej slov na obvineného Mariána J. podal prokurátor obžalobu za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom v jednočinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Na Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K. podal prokurátor obžalobu za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo. O kreslo vtedy prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany - Marián J. a neskôr jeho nástupca Igor Š.