Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vysokoškoláci sa môžu uchádzať o päťtisícový grant

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Študenti môžu od Nadácie Tatra Banky získať na svoj projekt až 5000 eur.

Bratislava 4. marca (TASR) - Grant pre talentovaných slovenských vysokoškolákov Študenti do sveta otvorila Nadácia Tatra banky. Jeho plánovaná výška je 60.000 eur a na jeden projekt možno získať maximálnu podporu 5000 eur.

"Projekty sa tento rok prvýkrát podávajú len elektronicky prostredníctvom online formulára na našej webovej stránke. Hraničný termín podania žiadostí je 15. apríl do 15. hodiny," uviedla pre TASR hovorkyňa banky Marína Smolková.

Vybraní žiadatelia získajú finančnú podporu na pokrytie svojich nákladov spojených so štúdiom v zahraničí. Grantový program podporuje najlepších vysokoškolákov, aby v zahraničných školách získavali skúsenosti, ktoré uplatnia na Slovensku. V rámci grantového programu nadácia poskytne finančné pokrytie časti nákladov spojených so študijnými pobytmi, letnými školami, stážami a výskumnými pobytmi na niektorej z renomovaných univerzít v zahraničí.

"Minulý rok bol grant Študenti do sveta mimoriadne úspešný. Do jeho 5. ročníka sme prijali 117 žiadostí, z ktorých sme podporili 24 projektov v celkovej sume 57.424 eur," dodala Smolková.

V súlade s cieľom podporiť tých najlepších bol podmienkou na udelenie grantu študijný priemer za predchádzajúci školský rok do 1,8, ale až 17 študentov malo priemer lepší ako 1,2. Najviac podporených projektov bolo z oblasti ekonómie, manažmentu, práva a IT. Vďaka štipendiám sa 21 študentov zúčastnilo na vzdelávacích podujatiach v európskych krajinách, jeden vycestoval do USA a dvaja do Japonska. Viac ako polovica študentov (traja jednosemestrálneho a 11 dvojsemestrálneho štúdia) absolvovala dlhodobý pobyt v zahraničí. V letných školách boli štyria študenti a šesť vysokoškolákov má za sebou výskumný pobyt.

Informácie sú na internetovej stránke http://www.nadaciatatrabanky.sk/grantovy-program-Studenti-do-sveta.