Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník Peter Javorčík rokuje v Luxemburgu o rozpočte

Aprílové rokovanie Rady pre všeobecné záležitosti bude pokračovať v orientačnej diskusii k budúcemu viacročnému finančnému rámcu EÚ.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Javorčík sa dnes 23. apríla 2012 zúčastní na stretnutí Skupiny priateľov politiky súdržnosti v Luxemburgu.

Na zasadnutí prijímatelia prostriedkov z kohéznej politiky prediskutujú svoje pozície k rozpočtu EÚ na roky 2014-2020 v rámci prípravy na zasadnutie Rady pre všeobecné záležitosti, ktoré sa uskutoční na druhý deň 24. apríla 2012 tiež v Luxemburgu.

Aprílové rokovanie Rady pre všeobecné záležitosti bude pokračovať v orientačnej diskusii k budúcemu viacročnému finančnému rámcu EÚ. Dánske predsedníctvo v Rade EÚ sa na rokovaní sústredí na politiku súdržnosti a riadenie prírodných zdrojov, medzi ktoré patrí aj spoločná poľnohospodárska politika.

Obe politiky tvoria dva najväčšie zdroje príjmov Slovenska z rozpočtu EÚ. Na zasadnutí rady bude Slovenskú republiku zastupovať štátny tajomník Peter Javorčík.